Canyelles acull una reunió del Consell d'Alcaldies del Garraf

Dilluns, 4 de juliol de 2022 a les 00:05

A la reunió també hi van participar Joan Rovira, Cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i Sergi Molina, Cap de serveis de Vilanova

Divendres passat es va celebrar a l’Ajuntament de Canyelles una reunió del Consell d’Alcaldies del Garraf. La reunió es va iniciar amb una trobada entre les alcaldesses i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, amb Joan Rovira, Cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i Sergi Molina, Cap de serveis de Vilanova i la Geltrú, que han volgut compartir les prioritats de la Campanya Forestal d’aquest estiu.

Durant la reunió es va explicar la situació d’alerta per les altes temperatures i la manca de pluges durant aquest estiu, i la necessitat d’extremar totes les precaucions i de treballar conjuntament per a evitar que s’arribin a produir més incendis a la comarca.

Mònica Gallardo, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, va valorar molt positivament que en el marc del consell d’alcaldies hi hagi aquesta possibilitat de conversa en dues línies, perquè “és importantíssim conèixer el funcionament dels cossos de seguretat i que ells puguin escoltar també les percepcions que hi ha des del territori, i tots plegats aportar el millor des de la responsabilitat que li pertoca a cadascú”.

En aquest sentit, el Cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, Joan Rovira, va destacar que “en aquesta reunió hem tingut l’oportunitat no només de revisar com hem funcionat durant aquests incendis que hem tingut aquí a la comarca, sinó també d’explicar com ens organitzem i com despleguem operativament el cos de bombers de la Generalitat els nostres efectius en les situacions d’incendi forestal”.

Durant el Consell d’Alcaldies també es van tractar qüestions vinculades al projecte “Garraf, comarca cuidadora” i les opcions per a aconseguir recursos europeus per a finançar les diferents actuacions.

També es va parlar de la mobilitat al Garraf, i es van explicar accions en el marc de la Taula del Penedès Marítim i el conveni per a la creació de l’Àrea de Prestació Conjunta del Servei de Taxi del Garraf.

Darrera actualització: 05.07.2022 | 07:25