Avancen els treballs de la Carta del Paisatge del Garraf

Dimecres, 28 de juny de 2017 a les 00:00

S'han celebrat dues noves sessions de participació, amb tècnics municipals i amb representants d’entitats o altres ens públics i privats

En aquestes sessions s’ha fet balanç de la feina feta que ha permès definir els àmbits de paisatge en que es divideix l’àmbit, que és la comarca del Garraf, així com els seus objectius de qualitat.

A partir d’ara, es proposa identificar el conjunt d’iniciatives, públiques i privades, que tenen una incidència en les dinàmiques del paisatge, partint de les pròpies propostes que han enviat tots els participants.

Un cop definides les iniciatives, que caldrà concretar amb accions a executar, es treballarà per a la redacció dels acords de la Carta, document que es vol proposar signar per tots els actors que vulguin intervenir en les iniciatives i l’execució de les accions.

La Carta del Paisatge és un instrument que es deriva de la Llei 8/2005, de protecció, gestió i ordenació del paisatge. Una de les eines que es posarà em marxa serà la creació d’una comissió de seguiment de la Carta, així com les actuacions de seguiment que es realitzin per part del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que també es troben assessorant en els treballs de redacció i validació d’aquest instrument pioner al Garraf.

Darrera actualització: 20.04.2022 | 14:02