​Aquest divendres se celebra la primera jornada “Garraf, comarca cuidadora”

Dimarts, 24 de maig de 2022 a les 00:00

La jornada vol ser un espai de trobada per debatre, dialogar i compartir el camí fet entre les diferents entitats que han treballat en aquest àmbit

El proper divendres 27 de maig el Consell Comarcal del Garraf celebrarà la primera Jornada Garraf, comarca cuidadora, a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, amb l’objectiu d’aplegar a tota la comunitat que treballa i treballarà en el futur pel benestar social al Garraf.

La pandèmia ha estat la gran aturada de la nostra era i les conseqüències de la frenada de tota aquesta energia cinètica són encara doloroses. Ens ha ensenyat que totes les persones tenen dret a ser cuidades, però de la mateixa manera totes i tots som responsables de les cures dels altres.

El Garraf treballa des de fa temps amb el convenciment que els canvis reals i transformadors només són possibles a través de la col·laboració i la suma d’idees, mans, visions i esforços. El 2018 i gràcies a la consecució de fons europeus, el Consell Comarcal del Garraf i els sis ajuntaments de la comarca –Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella– van creure en un projecte il·lusionant que tenia com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones grans i dependents.

La suma d'esforços va cristal·litzar en el projecte Envelliment actiu, saludable i dependència, que actualment es troba en la seva segona fase –De la teoria a la pràctica– i en què van participar la Universitat Politècnica de Catalunya de Vilanova i la Geltrú; el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès-Garraf, que agrupa els hospitals del territori; l'Institut de Robòtica per a la Dependència, especialitzat en recerca tecnològica; la Fundació Ave Maria de Sitges, dedicada des de fa dècades a l'atenció a la dependència; i l'agència d'innovació pública Neàpolis.

A tots els que han treballat amb aquests paradigmes els uneix la necessitat de garantir la vida sana i promoure el benestar social per totes les persones, així com lluitar per l’autonomia de les persones amb serveis de proximitat de qualitat, on la innovació hi tingui un protagonisme cabdal.

Al Garraf la comunitat cuidadora, que té el convenciment que cal treballar pel reconeixement de les cures com una activitat essencial de la vida i com a estratègia de dinamització social i econòmica, és amplia, transversal, activa i innovadora. És una comunitat compromesa amb el repte que les ciutats del Garraf sumin per a esdevenir comarca cuidadora. En aquest objectiu hi prenen part el sector de la innovació, la tecnologia, la salut, l’atenció primària, els hospitals, els serveis socials, les residències i centres de dia, entre d’altres.

En aquest sentit, la jornada vol ser un espai de trobada per debatre, dialogar i compartir què s’ha esdevingut al Garraf en aquest bagatge social i estratègic, reunir  persones amb expertesa, referents d’institucions socials i de la salut, professionals de la salut, la dependència i els serveis socials, i representants de les màximes institucions del país, amb l’objectiu d’avançar cap una comarca cuidadora.

Per a assistir-hi es recomana fer inscripció omplint aquest formulari.

Darrera actualització: 24.05.2022 | 17:01