40 infants de Cubelles i Olivella han participat en el programa XAM durant aquest curs

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 00:00

S’han realitzat diverses activitats per a treballar l'educació emocional, les habilitats socials i la resolució de conflictes

La Xarxa d’Acompanyament en el Municipi – XAM ha comptat aquest curs amb la participació de 40 infants de sis a dotze anys i les seves famílies. El programa s’ofereix a Cubelles i Olivella de setembre a juny en horari de tarda, i inclou una sèrie d’activitats per a treballar l'educació emocional, les habilitats socials, la resolució de conflictes i les habilitats filioparentals, entre d’altres.

Aquest programa també estimula el desenvolupament de la personalitat i la socialització dels infants i joves que hi participen, així com l’adquisició d’aprenentatges bàsics i d’esbarjo. Es treballa per compensar les deficiències socioeducatives d’infants i adolescents a través de l’acompanyament individualitzat, grupal, en xarxa i amb la comunitat.

Durant aquest curs també s’ha impulsat la circulació social dels infants perquè puguin accedir a altres recursos associatius o extracurriculars, que afavoreixin la seva vinculació als municipis.

A Cubelles s'han fet activitats de ioga, i col·laboracions amb l'escola de dansa d'Eva Films i amb l'agrupació de balls populars. Així mateix s’ha fet un taller familiar, impartit per l'associació ELNA, on s'ha treballat la calma i les emocions en família, a través el joc. També s’ha fet una activitat castellera amb la colla Els Castellers del Foix de Cubelles. Aquestes activitats han comptat amb la col·laboració i implicació  de les famílies.

Pel que fa Olivella, s’ha realitzat l’activitat "el jo del futur" que a través d’una carta que invita a l'autoreflexió i la plasmació de somnis i metes de cada infant. S’ha fet també una visita guiada a la granja Más d'en Giralt, en què el grup d’infants ha ajudat als monitors i monitores en les seves tasques.

El grup del XAM  d’Olivella ha estat convidat a una exhibició de ball organitzat per l'AFA de l'Escola el Morsell i ha participat en un activitat de conta contes, el dia internacional contra la LGTBIfòbia, entre d'altres activitats.

Per acabar el curs, s’han fet les colònies a la casa La Marinada, a Cambrils, durant un cap de setmana, on els infants d’Olivella i de Cubelles han compartit activitats d’esbarjo per establir vincles i fomentar la cohesió entre els dos grups. Tots els infants participants han valorat positivament l’estada de colònies, ja que han pogut aprofitar per banyar-se a la piscina, fer jocs de nit i activitats diverses dins del cap de setmana.

Aquest programa d'intervenció socioeducativa, que vetlla pel desenvolupament integral dels infants i acompanya a les seves famílies en aquest procés, està en funcionament des de l’any 2001 i es porta a terme fora de l’horari escolar conjuntament amb les professionals dels serveis socials d’atenció primària del Consell Comarcal del Garraf, i els ajuntaments de Canyelles i Olivella.

Darrera actualització: 10.06.2022 | 11:29