Dues persones s’incorporen a l’Ajuntament de Cubelles a través del programa Treball i Formació

Dijous, 13 de juliol de 2023 a les 00:00

Aquest programa permet que les persones en situació d'atur, amb més dificultats per accedir al mercat de treball, adquireixen experiència laboral en un entorn real.

Dues persones s’han incorporat a l’Ajuntament de Cubelles com a auxiliars administratives a través del Programa Treball i Formació 2023, que desenvolupa el Consell Comarcal del Garraf conjuntament amb els municipis de menys de 20.000 habitants.

Aquest programa permet que les persones en situació d'atur, amb més dificultats per accedir al mercat de treball, adquireixen experiència laboral en un entorn real i obtinguin la qualificació i les capacitats necessàries per a la seva inserció.

En aquest cas, les dues persones tindran un contracte de 12 mesos de durada. Una d’elles treballarà al servei de contractació i gestió administrativa i l’altra al servei municipal d’obres. Hi desenvoluparan tasques d’atenció al públic, suport a la gestió, gestió del correu electrònic, arxiu de documents, recollida de les dades, transcripció de documents, requeriments i notificacions, entre d’altres.

Durant la durada del contracte les treballadores rebran 70 hores de formació transversal en temes com habilitats comunicatives, eines de comunicació digital, desenvolupament personal davant situacions d’estrès, organització i planificació eficient del temps i autoconeixement.

Al llarg de l’experiència laboral les dues persones comptaran amb l’acompanyament i suport actiu d’una tècnica del programa, que facilitarà la seva adaptació al lloc de treball i ajudarà a reforçar les seves competències.

Aquest programa està vinculat al projecte “Garraf, comarca cuidadora i saludable”, en concret a les línies de treball: serveis per a la sostenibilitat d’infraestructures públiques i el medi ambient, atenció a la ciutadania i serveis a l’atenció primària i a la dependència.

Mònica Gallardo, presidenta del Consell Comarcal del Garraf en funcions, ha volgut recordar que "al llarg dels darrers quatre anys, els programes realitzats de manera cooperativa amb els ajuntaments del Garraf han fet possible l’acompanyament i orientació laboral a 500 persones”. Ha dit també que "cal posar èmfasi de manera especial al treball d’inserció laboral en el teixit productiu del territori a través del programa 30 PLUS, el qual ha fet possible 165 contractacions a 131 empreses dels municipis de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges, que han rebut, per altra banda, suport econòmic per les contractacions. Així mateix, ha posat de relleu que "tot ha estat possible gracies a la col·laboració publico-privada i de concertació a través del Pacte per l’ocupació”.

El regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Cubelles, Narcís Pineda, ha destacat “la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf i dels municipis de la comarca en l’àmbit de l’ocupació”  i ha remarcat “l’oportunitat que es dona a aquestes persones de fer currículum i d’aconseguir experiència i mèrits per entrar al món laboral un cop finalitzi el contracte amb l’Ajuntament”.

Les persones beneficiàries d’aquest programa durant el període 2019-2023 han estat 38, amb una experiència laboral en un entorn real als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella a partir de la col·laboració generada de fins a 12 convenis de col·laboració entre els ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf.

El perfil laboral de les ocupacions que s’han contractat durant aquests anys a través del programa han estat de peons, conserges, informador/es, auxiliars de la llar, auxiliars administratius i acompanyants d’atenció domiciliària.

El Programa Treball i Formació està impulsat i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Els ajuntaments d’Olivella i Canyelles estan també en fase de contractacions de persones en el marc del Programa Treball i Formació.

Darrera actualització: 19.07.2023 | 13:49

Imatges