Visites a la Masia d'en Cabanyes

Del 8 de gener a les 00.00 h al 30 de juliol de 2023 a les 00.00 h

Obert al públic els caps de setmana, en horari d’11 a 14 h. 

El Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes és un espai situat a la Masia d’en Cabanyes, que promociona el turisme cultural a través de l’exposició permanent i la programació d’activitats culturals i educatives. L’exposició, centrada en la família Cabanyes, és una eina que facilita el coneixement del moviment romàntic i acosta el públic visitant al moment històric en què es produeix. El llegat, conservat pràcticament intacte, mostra l’escenari privat on es va desenvolupar la vida d’una família benestant en el temps del romanticisme: la nissaga Cabanyes. La visita al Centre d’Interpretació del Romanticisme permet també gaudir d’un entorn natural privilegiat, tot descobrint el jardí romàntic, el bosc i la zona de pícnic.

La visita comença per la planta baixa amb una exposició permanent que té per objectiu ajudar al visitant a entendre el moviment romàntic del segle XIX i la seva connexió amb la nissaga Cabanyes i el territori, i que es divideix en diferents àmbits: el Romanticisme (literari, pictòric, musical..), el paisatge, l’arquitectura i la ciència i la tècnica. El poeta Manuel de Cabanyes esdevé l'eix central de l'exposició, ja que és el personatge més representatiu per la seva obra i la seva figura i perquè és considerat l'introductor de la literatura romàntica europea al país. Per posar en valor el seu llegat, s'exposen elements que estaven amagats o que no estaven en condicions de ser exposats. Una de les peces més importants és el manuscrit “Predulios de mi lira”, un recull de dotze poemes escrits l'any 1833, que parlen de la llibertat, l’amistat, l'amor i la mort. Aquest espai també destaca altres membres de la família que són un exemple del què ha significat el segle XIX a Catalunya: els pintors Joaquim i Llorenç de Cabanyes, el comerciant i viticultor Josep Anton de Cabanyes i l’especialista en matemàtiques i ciències naturals Josep Maria de Cabanyes.

El recorregut continua per la primera planta, on es poden visitar les estances de la família tal com eren al segle XIX: la sala de música, la biblioteca, la sala russa i el dormitori d'en Manuel de Cabanyes. S'han recuperat alguns espais com la cuina i l'habitació del pintor Alexandre Cabanyes, que va morir en aquesta masia, i també s'ha restaurat una gran part de la col·lecció pictòrica. La vista d'aquesta planta s'estén fins els porxos, els antics menjadors i la cuina. Finalment, a l'últim espai de l'exposició es pot veure un mapa dels equipaments museístics de cada municipi, que anima i motiva el públic a visitar la resta de museus de la comarca i descobrir el patrimoni cultural del Garraf.

Horaris:

El museu es pot visitar dins l'horari habitual de cap de setmana, ofereix visites guiades a les 11 h, 12 h i 13 h. També es poden realitzar visites per a grups en dia i hora concertat. En ambdós casos cal efectuar reserva previa a través del correu info@arccultural.cat.   

Aquest Nadal, el CIRMAC romandrà tancat els dies 24, 25 i 31 de desembre i l'1 de gener

 

 

Darrera actualització: 09.01.2023 | 14:08