Programa Garraf per la Pau

El Consell Comarcal del Garraf desenvolupa el Programa Garraf per la Pau amb un seguit d’accions de sensibilització i formació, adreçades a la població de la comarca.

Des de l'any 2009 dona suport al Premi de Recerca per la Pau per a treballs de Batxillerat de la Fundació Solidaritat UB i l'enforteix amb un premi propi al territori, tant per l’alumnat com pels centres educatius.

També s’impulsa el Curs de teatre social i cultura de pau per a joves, que combina formació bàsica en tècniques teatrals i conceptes de cultura de pau, com a eines per a desenvolupar habilitats expressives pròpies i, a la vegada, com a instruments per a l’anàlisi dels conflictes.

Així mateix, s’ofereix a centres educatius, biblioteques i centres cívics el préstec de l’exposició “Refugiats, per què?” de FundiPau, que vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de les persones refugiades. 

Igualment, des del programa s'ha publicat la guia pedagògica "Migracions, refugi i convivència", que es planteja com un viatge per les migracions, les relacions Nord-Sud i les barreres que les polítiques europees interposen, mostrant la vulneració de drets en cada fase. Es tracta d'un recorregut pels espais de confluència en què emergeix la desigualtat mundial, que van de les fronteres fins als nostres municipis. Aquesta guia està acompanyada d'un taller de còmic adreçat als centres educatius de la comarca. 

Accions adreçades a:

Ajuntaments, Centres Educatius, Alumnes de Batxillerat, Ciutadania en general

 

Garraf per la Pau
Darrera actualització: 12.01.2023 | 10:35