Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació

El Consell Comarcal del Garraf convoca des de l’any 1992 els Premis Eugeni Molero de Periodisme i Investigació Comarcal en homenatge i memòria de qui fou escriptor i periodista, impulsor de nombrosos projectes en l’àmbit cultural i col·laborador en diferents publicacions. Els Premis fins a l’any 2011 eren anuals, a partir del 2014 passen a ser biennals. 

Així mateix, incorporem l’any 2014 un recordatori i reconeixement a la figura d’Albert Virella i Bloda, historiador i estudiós de les viles de la comarca del Garraf i del Penedès i autor de centenars d’articles i diversos llibres, principalment sobre els segles XVIII i XIX. Virella fou fundador, entre d'altres, de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Amb aquesta convocatòria l’ens comarcal vol fer un reconeixement al treball periodístic i d’investigació relacionat amb el Garraf i vol donar suport a aquelles persones que amb el seus treballs periodístics o d’investigació promocionen i donen a conèixer el territori.

La convocatòria compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de l'Associació de Periodistes del Garraf, l'Associació d'Amics del la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i el Servei Educatiu del Garraf.

MODALITATS

Premis de Periodisme Eugeni Molero 

  • Periodisme escrit. Poden optar a aquest premi els articles i reportatges relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa en format imprès o digital, o en portals o blogs d’Internet. Dotació: 2.000 €.
  • Periodisme audiovisual (ràdio i televisió). Poden optar a aquest premi els reportatges, programes i vídeos relacionats amb la comarca del Garraf, que s’hagin enregistrat i emès per ràdio i televisió, o en portals o blogs d’Internet. Dotació: 2.000 €.
  • Beca de fotoperiodisme. La convocatòria s’adreça a fotoperiodistes que visquin i/o treballin al Garraf. La proposta fotogràfica ha d’estar relacionada amb un tema polític, cultural, econòmic o social de la comarca del Garraf. Dotació: 2.000 €, més exposició.

Premis d'Investigació Albert Virella i Bloda

  • Investigació. Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. de la comarca del Garraf. Els treballs han de ser originals, inèdits, no publicats ni premiats. Dotació: 2.000 €, més publicació.
  • Investigació per a estudiants de batxillerat. Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes científics, socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc., relacionats amb la comarca del Garraf. Els treballs han d’estar realitzats exclusivament per alumnes de batxillerat dels centres educatius de la comarca que imparteixen aquests estudis, i han de ser originals, inèdits, no publicats ni premiats. Dotació: 1.000 € (600 € per l'alumne i 400 € pel centre educatiu)

BASES

Podeu descarregar-ne les bases fent clic aquí

PRESENTACIÓ DE TREBALLS

El termini per a presentar treballs finalitza el 12 d'abril de 2023.

Els treballs per optar als premis en les modalitats de periodisme escrit o audiovisual s'han de presentar únicament en format digital:

Inscripció en línia fent clic aquí, o enviant un correu electrònic a comunicacio@ccgarraf.cat amb el treball en pdf, el full d'inscripció diligenciat i una còpia digital (jpg o pdf) del DNI. Cal fer una inscripció per cada treball que es vulgui presentar als premis.

Els treballs per a optar als premis en la modalitat d'investigació s'han de presentar a la seu del Consell Comarcal del Garraf.

  • Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8. 08810. Vilanova i la Geltrú.
  • Telèfon: 93 810 04 00.

Horari d’atenció presencial: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous a la tarda de 16 a 18:30 h.

Els treballs per a optar als premis en la modalitat d'investigació per estudiants de batxillerat s'han de presentar a la seu del Servei Educatiu del Garraf.

Carrer del Canigó, 2. 08800. Vilanova i la Geltrú. Telèfon: 938 15 94 34
Horari d’atenció presencial: de dimarts a divendres de 9 a 14 h.

 

Darrera actualització: 17.02.2023 | 12:35