Joves en pràctiques

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya convoca de manera anual el programa “Joves en pràctiques” per a que ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre contractin joves en aquesta modalitat.  

El Consell Comarcal del Garraf ha participat en totes les edicions d'aquest programa, iniciat l'any 2016, i ha contractat un total de 21 joves, que han dut a terme tasques pròpies de l’administració pública, durant 6 mesos i a jornada completa. A principis d'octubre de 2021 s'ha fet contractació a 4 joves, que estaran treballant a diferents àrees del consell comarcal fins la primavera del 2022. 

A cada convocatòria s’especifica la titulació requerida i el procés de selecció. Un cop la persona jove és contractada, resta sota la supervisió d’un tutor o tutora del consell comarcal, que s’encarrega de vetllar per a l’aprofitament del període de pràctiques. Quan finalitza la contractació, cada jove obté un certificat de pràctiques que deixa constància del seva progressió i/o desenvolupament en el lloc de treball.

Aquest programa està cofinançat per la Unió Europea, el Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil "El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”, en el marc de la Garantia Juvenil, una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.

Adreçat a:

Persones joves de 16 a 25 anys, que compleixin els següents requisits:

  • Inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i beneficiàries del Sistema de Garantia Juvenil.
  • Que acreditin la possessió d'un títol CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR D'ADMINISTRACIÓ I FINANCES, o d'un certificat de professionalitat equivalent, que les habilitin per a l'exercici professional, així com complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques. 

Important: 

  • Asegura't de tenir les teves dades i la titulació actualitzada al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC)
  • No poden haver passat més de 5 anys des de l'obtenció de la titulació requerida.  
  • Si has participat en les dues edicions anteriors del programa no podràs participar en aquesta.

Informa't aquí: 

Referent d'Ocupació Juvenil

Horari d'atenció: de 9 a 14 h, de dilluns a divendres

Darrera actualització: 21.07.2022 | 10:35