Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Escola El Cim


Portes obertes: 

Infantil-primària: Dissabte 27 de febrer matí. Divendres 5 de març tarda. Dissabte 6 de març matí.

 

Codi del centre Info actualitzada 2021-2022

08031496

Tipus d’ensenyament

2n. cicle d'Educació Infantil (concertat*).

Educació Primària (concertat*).

ESO (concertat*).

 

Línies

2 línies.

 

Aules/ Espais específics

INFANTIL i PRIMÀRIA: a la Rambla Principal, 101-103

SECUNDÀRIA: a la Plaça dels Cotxes, 3.

 

Idiomes

Català llengua vehicular de l’escola.

Castellà des de 1r de Primària.

Anglès des de P3.

Francès a partir de 1r d’ESO (optatiu).

 

Activitats extraescolars

Organitzades per l’AMPA, a partir de les 17h. Entre d’altres s’ofereix: inici a l’esport, bàsquet, taekwondo, futbol sala, teatre, patinatge, robòtica, esgrima, zumba per adults...

L’Escola també té el taller de música SONS on poden fer llenguatge musical, cant coral, i instrument (piano, violí, guitarra, flauta, percussió...) en horari de migdia o tarda.

 

Altres serveis

-Menjador i educació en el lleure.

-Acollida a partir de les 8h.

-Casal d’estiu.

 

 

Projecte educatiu

 L’escola El Cim es va fundar l’any 1996 Ens definim com una escola popular, catalana i cristiana, per això sempre fem el possible per acollir a totes les persones que hi venen i participem en la vida cultural, social i festiva de la ciutat.

 

Som una escola inclusiva. Entenem l’atenció a la diversitat des del respecte a les individualitats i als diferents ritmes de maduració i creixement. Tenim aula SIEI (Suport Intensiu per a l’Escolarització Inclusiva) a totes les etapes, equip d’orientació i psicòloga.

 

L’aprenentatge de l’infant sorgeix de la pròpia experiència (aprenentatge significatiu) i treballem especialment l’esperit crític dels alumnes i el treball cooperatiu.

El nostre dia a dia d’Infantil i Primària es basa en el treball globalitzat i per projectes amb continguts de lectura, escriptura, matemàtiques, medi... a partir d’allò quotidià, per tal d’entendre el món en el que vivim. Treballem amb ambients, espais d’aprenentatge, de relació i de comunicació on els infants poden observar, experimentar i construir.

Àmbit lingüístic: Donem uns especial importància a l’expressió escrita ja que és una eina essencial en la comunicació d i l’aprenentatge; per això treballem sistemàticament en grups reduïts, per poder elaborar textos a l’aula fent que els alumnes s’impliquin en tot el procés. Aquest treball de les llengües s’estén a totes les àrees.

En la llengua anglesa incorporem personal nadiu i s’amplien les hores que els alumnes fan (speak english a partir de P3, projectes i plàstica).

Àmbit matemàtic: Apostem per fer unes matemàtiques comprensives amb activitats i material manipulatiu i vivencial. S’utilitza el treball cooperatiu per resoldre problemes o situacions i es valoren les diferents estratègies per resoldre’ls, ja que entenem que hi ha diferents camins per arriar a la mateixa solució.

Donem molta importància a la música i reforcem les hores curriculars amb hores complementàries amb l’objectiu de preparar als alumnes pel nivell reglat de música. També participem en projectes musicals com Cantània, Cantem...

Des de P3 i fins a 4t d’ESO practiquem tècniques de relaxació, consciència psicocoroporal i gestió de les emocions. Potenciem els hàbits saludables i cura del propi cos. A educació Infantil utilitzem el mètode psicomotriu d’Aucouturier de descoberta del cos i les seves possibilitats.

Oferim natació de P5 a 2n de Primària.

Per potenciar l’ús de les noves tecnologies, a Primària tenim aula d’informàtica amb un ordinador per alumne de la qual fan ús tots els alumnes de l’escola. Disposem de projector i de pissarres digitals interactives a les aules i connexió wifi a Internet. A l’ESO els alumnes treballen amb ordinador propi utilitzant tant llibres digitals com a llibres ne paper. Introduïm la programació i robòtica a Primària i a ESO.

Per afavorir les situacions educatives en àmbits no escolars i fomentar l’autonomia organitzem colònies i excursions de P3 a 4t d’ESO.

L’escola dona molta importància a la bona relació amb les families, fem 2 reunions grupals amnuals i tutories individualitzades. Amb el suport de l’AMPA organitzem xerrades educatives adreçades a tota la comunitat educativa.

Som Escola Verda i estem adherits a l’Agenda 21 escolar, promoguda per l’Ajuntament de la ciutat, per treballar la sostenibilitat i cura del medi ambient.

Som una escola oberta a Vilanova que participa en projectes de ciutat com l’Emprenedoria, Ara va, va de contes, Roses contra l’oblit, el Projecte Buchenwald, el Congrés de ciència, la Festa per una escola inclusiva o el Projecte Reacciona. Col·laborem amb accions i entitats de voluntariat com la Casa d’Empara, Càritas o Intermón.

Participem en premis i concursos que motivin als alumnes com les Proves Cangur, Estalmat, el Picalletres o els Jocs florals de Catalunya.

Som escola formadora d’estudiants en pràctiques.


 • Municipi: Vilanova i la Geltrú
 • Tipus de centre: Concertat
 • Adreça: Rambla Principal, 101/ Pl. dels Cotxes, 3 - 08800
 • Telèfon: 938 930 280
 • Fax: 938 930 280
 • Email: info@elcimvilanova.cat
 • Web: http://www.elcimvilanova.cat
 • Horari: Infantil i Primària: de 9 a 13 i de 15 a 17 h.
  ESO de 8 a 13:30 (cada dia) i Migdies al Cim de 13:30 a 14:30 (dimecres i divendres) /de 15 a 17 h. (dilluns, dimarts i dijous)
 • Xarxes socials:
Centra els elements al mapa

 • Escola El Cim

  Escola El Cim