Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Escola Pia de Vilanova


Info actualitzada 2022-2023

 

Portes obertes:
Consulteu al centre.

 

Codi del centre:

08031538

 

Línies Dues

 

Aules ordinàries 

31 aules ordinàries, 1 SIEI a ESO.

 

Aules específiques 

1 de plàstica, biblioteca-mediateca-informàtica, 1 de música, laboratoris de biologia, física, química, aula-taller de tecnologia; cuina i menjador; sala d'actes (espai polivalent).

L’Escola s’ubica en dos edificis, a banda i banda del C. Joan Maragall. L’edifici principal té entrada per la Rambla Samà.

 

Idiomes

Som una escola catalana, que fem una aposta per les llengües estrangeres: anglès i francès. El castellà s'introdueix oralment a infantil i es treballa curricularment a partir de Primària. L'anglès s'inicia a P3 amb dues hores complementàries (iniciació a l'anglès i taller de contes), a més hi ha una hora de presència de l'auxiliar de conversa des de P5 fins a 2n de Batxillerat. Es treballa curricularment a partir de 1r de Primària a l'hora complementària d'anglès. L'alumnat a partir de 3r de Primària fins a Batxillerat participa en diferents projectes eTwining de relació amb altres escoles d'àmbit Batxillerat. El curs que ve, oferirem la possibilitat d'accedir al Diploma Dual.

El francès és una matèria optativa de l'ESO.

 

Activitats Extraescolars

Infantil: multiesport, piscina, futbol i teatre.

Primària: bàsquet, futbol, anglès, ball, robòtica, Mou-te, teatre, escacs, cuina i esgrima.

Secundària: futbol sala, anglès, taller d’escriptura, esgrima, futbol sala, coral.

La coral Moixaina és una coral d’adults adreçada a pares, mares, professors/res i adolescents.

 

Altres serveis

Els més destacats són: servei d’acollida matinal de 8 a 9 h.; ludoteca infantil de 17 a 18 h.; mediateca escolar de 14 a 15 i de 17 a 18 h., menjador amb cuina pròpia, tutoria grupal i individualitzada a tots els cursos; departament de dimensió interior; departament d’orientació i seguiment psicopedagògic, amb especial dedicació a l’alumnat que presenta necessitats educatives especials i a l’orientació acadèmica i professional; activitats festives, culturals, religioses i cíviques. Finalitzat el curs, Casal d’estiu matinal, amb possibilitat de menjador.

 

Projecte educatiu

L’escola Pia entén que educar és no sols construir coneixements, sinó també ajudar cada un dels/de les nostres alumnes a desenvolupar la seva personalitat i que esdevinguin persones compromeses en millorar la societat. En aquest sentit, treballem per aconseguir persones lliures i autònomes perquè, d’una manera crítica, puguin viure en comunitat i intervenir, de manera compromesa, en la construcció d’un món més just. El nostre projecte educatiu és un projecte d'Escola respectuós amb les persones i amb les seves opcions, en el marc d’una proposta cristiana, oberta, atractiva i dinamitzadora de la persona que convida a aprofundir en els valors de l’humanisme cristià.  Una acció educativa atenta a la diversitat, que dona protagonisme a l’alumne/a. Una formació acadèmica adient als moments actuals, realista, actualitzada, pràctica, innovadora i atenta a les necessitats específiques i a la situació de cada alumne/a. Un ensenyament concretat amb l’administració educativa expressió del servei públic d’educació que volem fer. Una escola oberta a la pròpia ciutat i, en general al món.

 

Projecte d’Innovació educativa reconegut pel Departament d’Educació: “SUMMEM. Aprèn i conviu” per seguir donant respostes educatives reals als reptes que hauran de viure els infants i joves, en una societat en canvi constant. Els pilars són l’aprenentatge interdisciplinari (diverses matèries) i contextualitzat, de competències (actituds i habilitats) i cooperatiu defineixen aquest projecte de caràcter inclusiu.

 

Descripció de l’oferta formativa Postobligatòria

·         Batxillerat de Ciències i Tecnologia.

·         Batxillerat de Ciències Socials i Humanitats.

·         CFGM Tècnic en farmàcia i parafarmàcia.

·         CFGM de Cures auxiliars d'infermeria.

 

Observacions: és convenient concertar entrevista orientadora amb la direcció


 • Municipi: Vilanova i la Geltrú
 • Tipus de centre: Concertat
 • Adreça: Rambla Salvador Samà, 114-116 - 08800
 • Telèfon: 938 150 875
 • Fax: 938 158 167
 • Email: vilanova@escolapia.cat
 • Web: http://vilanova.escolapia.cat
 • Horari: Ed. Infantil i Primària: de 9 a 13 i de 15 a 17 h. Acollida matinal de 8 a 9 h.
  ESO: dll i dm de 8 a 13:30 i de 15 a 17 h. / dmc de 8 a 13:30 h. / dj i dv de 8 a 14:30 h.
  Batxillerat: 1r : dll-dj 8 a 15 h. / dm-dmc-dv 8 a 14:30 h.
  2n: 8 a 14:30 h.
  Cicles Formatius: de 8 a 14:30 h.
 • Xarxes socials:

  IG: @escolapiavng FB: Escola Pia Vilanova

   

Centra els elements al mapa

 • Escola Pia VNG

  Escola Pia VNG