Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Escola Pia de Vilanova


Portes obertes:
Consulteu al centre.

 

Codi del centre:  Info actualitzada 2021-2022

08031538

 

Línies Dues

 

Aules ordinàries 

33 aules ordinàries, 1 SIEI a ESO.

 

Aules específiques 

1 de plàstica, 2 d’informàtica, biblioteca-mediateca, 1 de música, laboratoris de biologia, física, química, aula-taller de tecnologia; gimnàs; cuina i menjador; sala d’actes (espai polivalent).

L’Escola s’ubica en dos edificis, a banda i banda del C. Joan Maragall. L’edifici principal té entrada per la Rambla Samà.

 

Idiomes

Som una escola amb un projecte plurilingüe, fent una aposta per les llengües estrangeres: anglès i francès. El castellà s’introdueix oralment a Infantil i es treballa curricularment a partir de Primària. L’anglès s’inicia a P3 amb dues hores complementàries (iniciació a l’anglès i taller de contes), a més hi ha una hora de presència de l’auxiliar de conversa a P5. Es treballa curricularment a partir de 1r de Primària on també hi ha incidència de l’auxiliar de conversa a l’hora complementària d’anglès. Treballem l’Aprenentatge integrat de Continguts i Llengües Estrangeres (AICLE) en diversos continguts de diferents matèries de Primària i d’ESO que es treballen dins dels Itineraris d’Aprenentatge que són l’expressió del projecte d’innovació pedagògica SUMMEM. L’alumnat a partir de 3r de Primària fins a Batxillerat participa en diferents projectes etwining de relació amb altres escoles d’àmbit internacional. S’ofereix la possibilitat d’intercanvis amb una escola dels EEUU a 1r de Batxillerat.

El francès és una matèria optativa de l'ESO.

 

Activitats Extraescolars

Infantil: multiesport, piscina, futbol, anglès i teatre.

Primària: taller d’escriptura, multiesport, futbol sala, anglès, ball modern, robòtica tècnica, Mou-te, teatre, escacs, iniciació a la cuina i esgrima.

Secundària: futbol sala, anglès, taller d’escriptura, esgrima, futbol sala, coral.

La coral Moixaina és una coral d’adults adreçada a pares, mares, professors/res i adolescents.

 

Altres serveis

Els més destacats són: servei d’acollida matinal de 8 a 9 h.; ludoteca infantil de 17 a 18 h.; mediateca escolar de 14 a 15 i de 17 a 18 h., menjador amb cuina pròpia, tutoria grupal i individualitzada a tots els cursos; departament de dimensió interior; departament d’orientació i seguiment psicopedagògic, amb especial dedicació a l’alumnat que presenta necessitats educatives especials i a l’orientació acadèmica i professional; activitats festives, culturals, religioses i cíviques. Finalitzat el curs, Casal d’estiu matinal, amb possibilitat de menjador.

 

Projecte educatiu

L’escola Pia entén que educar és no sols construir coneixements, sinó també ajudar cada un dels/de les nostres alumnes a desenvolupar la seva personalitat i que esdevinguin persones compromeses en millorar la societat. En aquest sentit, treballem per aconseguir persones lliures i autònomes perquè, d’una manera crítica, puguin viure en comunitat i intervenir, de manera compromesa, en la construcció d’un món més just. El nostre projecte educatiu és un projecte d'Escola respectuós amb les persones i amb les seves opcions, en el marc d’una proposta cristiana, oberta, atractiva i dinamitzadora de la persona que convida a aprofundir en els valors de l’humanisme cristià.  Una acció educativa atenta a la diversitat, que dona protagonisme a l’alumne/a. Una formació acadèmica adient als moments actuals, realista, actualitzada, pràctica, innovadora i atenta a les necessitats específiques i a la situació de cada alumne/a. Un ensenyament concretat amb l’administració educativa expressió del servei públic d’educació que volem fer. Una escola oberta a la pròpia ciutat i, en general al món.

 

Projecte d’Innovació educativa reconegut pel Departament d’Educació: “SUMMEM. Aprèn i conviu” per seguir donant respostes educatives reals als reptes que hauran de viure els infants i joves, en una societat en canvi constant. Els pilars són l’aprenentatge interdisciplinari (diverses matèries) i contextualitzat, de competències (actituds i habilitats) i cooperatiu defineixen aquest projecte de caràcter inclusiu.

 

Descripció de l’oferta formativa Postobligatòria

·         Batxillerat de Ciències i Tecnologia.

·         Batxillerat de Ciències Socials i Humanitats.

·         CFGM Tècnic en farmàcia i parafarmàcia.

·         CFGM de Cures auxiliars d'infermeria.

 

Observacions: és convenient concertar entrevista orientadora amb la direcció

 


 • Municipi: Vilanova i la Geltrú
 • Tipus de centre: Concertat
 • Adreça: Rambla Salvador Samà, 114-116 - 08800
 • Telèfon: 938 150 875
 • Fax: 938 158 167
 • Email: vilanova@escolapia.cat
 • Web: http://vilanova.escolapia.cat
 • Horari: Ed. Infantil i Primària: de 9 a 13 i de 15 a 17 h. Acollida matinal de 8 a 9 h.
  ESO: dll i dm de 8 a 13:30 i de 15 a 17 h. / dmc de 8 a 13:30 h. / dj i dv de 8 a 14:30 h.
  Batxillerat: 1r : dll-dj 8 a 15 h. / dm-dmc-dv 8 a 14:30 h.
  2n: 8 a 14:30 h.
  Cicles Formatius: de 8 a 14:30 h.
 • Xarxes socials:
Centra els elements al mapa

 • Escola Pia VNG

  Escola Pia VNG