Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Col·legi Divina Providència


Info actualitzada 2022-2023

 

Portes obertes:

 

Dijous 17/02 i 03/03 a les 15:30h.

Dissabte 19/02 i 05/03 a les 10:30h i a les 12:00h

 

Codi del centre

 

08031599


Tipus d'ensenyament

 

2n cicle d'Educació Infantil concertat.
Educació Primària concertada.
ESO concertada.

 

Aules / Espais específics

 

2 aules d’informàtica; biblioteca; laboratori; 6 aules de desdoblament; 2 aules de plàstica; 2 aules de música; capella; gimnàs; ludoteca; menjador amb cuina pròpia; aula polivalent; hortet; jardinet infantil i  2 patis.

 
Línies

 

1 línia.

Aprenentatge multilingüe /Idiomes

 

La llengua vehicular de l'escola és el català. S'introdueix l'anglès a Infantil 3 anys (3 sessions setmanals) i es continua fins a 4t d'ESO. A l'Educació Primària es treballa de forma transversal mitjançant la participació en dinàmiques orals d'aprenentatge i desenvolupament competencial.

 

Comptem amb el suport d'un auxiliar de conversa nadiu que reforça la llengua oral anglesa i ajuda als alumnes a preparar els exàmens oficials de la Universitat de Cambridge: Movers 6th, PET i KET (ESO).

 

La llengua castellana es treballa curricularment a partir de 1r de Primària.

 

Activitats extraescolars

 

Promogudes per la junta de l’AMPA. Dos horaris d’activitats: espai migdia (escacs, anglès i música) i a partir de les 5 de la tarda (iniciació a l’esport, patinatge, ball modern, futbol i anglès). Celebració del dia de l’esport (final de curs) i dia de la Família.Aquest curs, degut a la situació pandèmica actual, s'han suprimit les activitats. Cada inici de curs proposen un ampli ventall d'activitats que es realitzen en funció de la demanda de les famílies.

 

Altres serveis

 

Menjador escolar, amb cuina pròpia, essent monitors mestres del Claustre.

Servei d'acollida de 8 a 9h.

Gabinet psicopedagògic: psicòloga i psicopedagoga.

Calsal d'estiu, amb possibilitat de menjador escolar.

 

Projecte educatiu

 

El col·legi Divina Providència es va fundar l’any 1858 i des d’aleshores fins a dia d’avui continua la seva tasca educativa. Som una escola confessional i catalana que conserva els seu esperit familiar i acollidor, el gust pels detalls, els valors i la bona educació.

 

El nostre col·legi promou l’aprenentatge significatiu, allò que ens connecta amb la realitat que vivim. Treballa a partir de la convicció que els alumnes són els protagonistes del seu aprenentatge, afavorint el treball cooperatiu i el desenvolupament de persones autònomes, responsables i creatives.

 

Aquests objectius es poden concretar en:

 

*Assolir coneixements a partir de l’estimulació de la curiositat intel·lectual, amb la recerca de respostes i/o la formulació de preguntes.

*Learning by doing (“aprendre fent”)

*Aprendre a aprendre a través de mètodes i eines pedagògiques eficaces i exigents.

*Atendre les necessites educatives de l’alumnat amb un ensenyament individualitzat i coherent amb les seves capacitats, (grups partits en les àrees de català i matemàtiques).

*Aconseguir que l’alumne pugui expressar-se en qualsevol de les llengües impartides a l’escola.

*Potenciar una educació no sexista, en el marc de la coeducació.

*Crear consciència de la importància de conèixer, respectar i conservar el medi ambient.

*Desenvolupar hàbits de treball individual i d’equip, d’esforç i de responsabilitat en l’estudi.

*Fomentar una actitud lligada a l’aprenentatge del diàleg, a l’acceptació i la tolerància a les diferències de tot tipus.

*Afavorir una comunicació fluida entre les famílies i l’escola, a través de reunions de pares i mares i entrevistes personals al llarg del curs amb la finalitat de compartir la responsabilitat sobre el procés educatiu i d’aprenentatge dels alumnes, creant un ambient coopeatiu i un sentiment de comunitat escolar.

 

Activitats escolars

 

Biblioteca: és un espai viu dintre de l'escola. Des d'Infantil 3 anys fins a 6è de Primària, dins l'horari escolar, els alumnes gaudeixen d'una hora setmanal per a fomentar el plaer de la lectura i de la informació.  A través de la Maleta Familiar, les famílies viuen una experiència de lectura compartida. Comptem amb un servei de préstec a l'hora del pati.

 

Coral "Fratello Sol": Formada per per alumnes de 4t de Primària fins a 4t de l'ESO. Participa en les trobades de corals de Catalunya, en diferents actes del centre i de la ciutat. Aquest curs també ens hem adherit a les activitats educatives proposades pel Gran Teatre del Liceu.

 

Educació  i desenvolupament emocional: com un procés educatiu continu i permanent, present al llarg de tot el currículum acadèmic. Per aquesta raó, des d'Infantil 3 anys fins a 4t de l'ESO, l'escola treballa (1 sessió setmanal) per el desenvolupament de les competències emocionals al llarg del curs en formats diversos: jocs individuals i en grup, tallers, xerrades... Per fomentar l'autonomia i les relacions socials entre els grups classe organitzem sortides trimestrals i colònies des d'Infantil 3 fins primer cicle d'ESO i viatge de final de curs de Secundària. 

 

Educació i desenvolupament artístic: L'art és un element fonamental per al procés de creixement formatiu dels alumnes. Al llarg dels cursos s'amplien el nombre d'hores en les matèries de visual i plàstica i música marcades pel currículum, així com la introducció d'altres disciplines com el teatre.

 

Participem en el projecte Agenda 21 per treballar la sostenibilitat i tenir un món millor.

 

La nostra escola participa de la vida del barri i projectes de la ciutat com: Cultura Emprenedora, cantem el Nadal, Congrés de la Ciència, fem un conte per Sant Jordi, Menjallibres, certamen Lectura en Veu Alta...

 

Col·laborem en activitats solidàries: Campanya contra la fam, Càritas i La Marató de TV3.

Celebrem en les Festes de Sant Francesc (patró de l'escola), la Castanyada, Santa Cecília (el dia de la música), Nadal, dia de la Pau, Carnaval, Sant Jordi, Mare de Déu de la Providència, final de curs i Festa de Graduació (INF/5 anys i 4t d'ESO).


 • Municipi: Vilanova i la Geltrú
 • Tipus de centre: Concertat
 • Adreça: C. Providència, 1 - 08800
 • Telèfon: 938 930 614
 • Email: a8031599@xtec.cat
 • Web: http://divinaprovidencia.cat
 • Horari: Infantil i Primària: de 9 a 13 i de 15 a 17 h.
  ESO: dilluns a dijous 8 a 13:30 i 15 a 17 h / divendres de 9 a 13:30 h.

  Horari de portes obertes:

  Dilluns: 22/2, 1/3 i 8/3. Ales 17.30h.

  Dimarts: 23/2, 2/3 i 9/3. Ales 17.30h.

  Dijous: 18/2, 25/2, 4/3 i 11/3. A les 17.30h.

  Dissabtes: 6/3 i 13/3. A les 10.30h i a les 12.00h.
 • Xarxes socials:

  IG: @divinaprovidenciavng


Centra els elements al mapa

 • Escola Divina Providència

  Escola Divina Providència