Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Escola Ítaca


Info actualitzada 2022-2023

 

Portes obertes:

 

 

Divendres 18 de febrer a les 15h (format virtual).

Visita presencial: dissabte 19 de febrer a les 10h. Dissabte 19 de febrer a les 11h. Dissabtes 19 de febrer a les 12h. Dilluns 21 de febrer a les 17h.

 

Codi del centre

 

08061051

 

Tipus d’ensenyament

 

2n. cicle d'Educació Infantil i Educació Primària.

 

Línies

 

2 línies a tots el cursos, excepte un grup a 2n.

 

Aules / Espais específics

 

Pati amb sorral i zona de jocs per infantil, 3 zones de pati amb pistes poliesportives per primària, sala psicomotricitat, aules de desdoblament d'usos múltiples, gimnàs, biblioteca, aula d'anglès, aula de música, menjador i cuina pròpia.

 

Idiomes

 

Anglès des de P5.

 

Activitats extraescolars

 

Activitats extraexcolars gestionades per l'AFA: teatre, ball, multiesport, bàsquet (Club Nou Bàsquet Vilanova), patinatge, piscina, escacs, sensibilització musical i English is fun.

Hora del conte.

L'AFA també ofereix casal d'estiu.

 

Altres serveis

 

Menjador amb cuina pròpia, transport escolar, logopèdia i atenció psicopedagògica de l'EAP del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

Projecte educatiu

 

L’escola Ítaca és una escola pública catalana arrelada a la ciutat. El seu projecte educatiu es construeix a partir dels principis bàsics de la coeducació i la convivència pacífica. Eduquem en la igualtat i el respecte com a valors fonamentals de la convivència i la prevenció de la violència. La nostra prioritat és ajudar a nens i a nenes a construir relacions igualitàries basades en el respecte, l’empatia i la capacitat per a analitzar els conflictes i elaborar estratègies no sexistes i no violentes per a resoldre’ls. L'objectiu final és assegurar a cada criatura una base personal i emocional ferma. Per això comptem amb dos projectes:

 

- Projecte Filosofia 3-18, per a educar en la reflexió i el diàleg.

- Emociona’t i Gestiona’t, projecte sobre educació emocional i benestar personal, per a educar en l’autoconeixement, l’empatia i el respecte mutu.

 

Altres projectes que estem portant a terme:

 

- Projecte de Biblioteca Escolar per a millorar la destresa lectora, estimular el gust per llegir i potenciar la competència informacional.

- Projecte de ciència, per a què la canalla no deixi de fer-se preguntes, impulsem diverses iniciatives en grups cooperatius que proporcionin espais educatius d’exploració i d’experimentació vinculats amb l’àmbit científic-tecnològic.

- Llegim i escrivim en parella i Reading in pairs, programes de tutoria entre iguals per a millorar la competència lectora i l’expressió escrita.

- Agenda 21 escolar: pla d’acció ecològic per a un desenvolupament més sostenible.

- Esport blau escolar: iniciació a l'esport de la vela per a potenciar la formació i la cultura de mar en les modalitats de la lleugera col·lectiva i vela lleugera doble i individual.

 

Som una comunitat educativa oberta i flexible que entenem que escola i família hem de treballar plegats, establint complicitats per tal d’assegurar l’èxit educatiu de les nenes i els nens.


Centra els elements al mapa

  • Escola Ítaca

    Escola Ítaca