Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Escola Ítaca


Portes obertes:

Divendres 5 de març a les 17h (format virtual). Visita presencial: Dissabte 6 de març a les 10h. Dissabte 6 de març a les 11h. Dissabte 6 de març a les 12h. Dilluns 8 de març a les 17h.

 

Codi del centre Info actualitzada 2021-2022

08061051

 

Tipus d’ensenyament

2n. cicle d'Educació Infantil i Educació Primària.

 

Línies

2 línies a tots el cursos, excepte 3 grups a 6è, 1 grup a 3r i un grup a 1r.

 

Aules / Espais específics

Pati amb un sorral i zona de jocs, pistes poliesportives, sala de psicomotricitat, aules de desdoblament d’usos múltiples, gimnàs, biblioteca, aula d’anglès, aula de música, aula de ciències, menjador i cuina pròpia.

 

Idiomes

Anglès des de P5.

 

Activitats extraescolars

Activitats extraescolars gestionades per l’AMPA: teatre, multiesport, ball, piscina, escacs, arts plàstiques, còmic, grafitti, tecnolab (robòtica), iniciació musical i English is fun.

Hora del conte.

L’AMPA també ofereix casal d’estiu.

 

Altres serveis

Menjador amb cuina pròpia, transport escolar, logopèdia i atenció psicopedagògica de l'EAP del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

Projecte educatiu

L’escola Ítaca és una escola pública catalana arrelada a la ciutat. El seu projecte educatiu es construeix a partir dels principies bàsics de la coeducació i la convivència pacífica. Eduquem en la igualtat i el respecte com a valors fonamentals de la convivència i la prevenció de la violència. La nostra prioritat és ajudar a nens i a nenes a construir relacions igualitàries bassades en el respecte, l’empatia i la capacitat per a analitzar els conflictes i elaborar estratègies no sexistes i no violentes per a resoldre’ls. Lòbjectiu final és assegurar a cada criatura una base personal i emocional prou ferma. Per això comptem amb dos projectes:

- Projecte Filosofia 3-18, per a educar en la reflexió i el diàleg.

- Emociona’t i Gestiona’t, projecte sobre educació emocional i benestar personal, per a educar en l’autoconeixement, l’empatia i el respecte mutu.

Altres projectes que estem portant a terme:

- Projecte de Biblioteca Escolar per a millorar la destresa lectora, estimular el gust per llegir i potenciar la competència informacional.

- Projecte de ciència, per a què la canallla no deixi de fer-se preguntes, impulsem diverses iniciatives en grups cooperatius que proporcionin espais educatius d’exploració i d’experimentació vinculats amb l’àmbit científic-tecnològic.

 - Llegim i escrivim en parella i Reading in pairs, programes de tutoria entre iguals per a millorar la competència lectora i l’expressió escrita.

 - Agenda 21 escolar: pla d’acció ecològic per a un desenvolupament més sostenible.

Som una comunitat educativa oberta i flexible que entenem que escola i família hem de treballar plegats, establint complicitats per tal d’assegurar l’èxit educatiu de les nenes i els nens.


 • Municipi: Vilanova i la Geltrú
 • Tipus de centre: Públic
 • Adreça: Rambla Arnau de Vilanova, 65 - 08800
 • Telèfon: 936 571 186
 • Email: escola@escolaitacavng.cat
 • Web: http://www.escolaitacavng.cat
 • Horari: De 9 a 12:30 i de 15 a 16:30 h.
  Horari servei d'acollida: 8 a 9 h.del matí.
 • Xarxes socials:

  Instagram: escolaitaca ampa_itaca_vng


Centra els elements al mapa

 • Escola Ítaca

  Escola Ítaca