Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

07. Consensuar accions sobre el futur territorial i econòmic


Objectiu 

  • Consolidar un model de treball compartit amb els ajuntaments i agents socials i econòmics que permeti assolir un consens sobre el futur territorial i econòmic, en el marc d’una visió comarcal sostenible i amb una clara aposta per consensuar accions en el camp de l’energia i el clima. 

Acció

  • Executarem, juntament amb els ajuntaments, els programes FEDER eix 6 “Garraf: camins, patrimoni i natura” i FEDER eix 4 “Projecte d’eficiència energètica del Garraf”.
  • Impulsarem nous projectes de sensibilitat i cooperació comarcal per obtenir fons europeus.
  • Treballarem per impulsar un canvi de model econòmic, amb l’especialització, la innovació i la tecnologia dels programes PECT (Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial).

 

Objectius de Desenvolupament Sostenible

 

 

7  9  13  17Seguiment 

 

El Consell Comarcal ha assolit durant aquests 3 anys, malgrat la incidència de la COVID-19 que va provocar la suspensió de contractes i procediments, en l'assoliment dels objectius per a l'execució dels programes FEDER Eix 4 i Eix 6, que es troben en diverses fases d'execució dels projectes locals i comarcals.

 

S'ha trasllat la necessitat de continuar amb aquest bagatge per tal d'optar com a comarca a nous programes europeus que han sorgit com a conseqüència de la crisi derivada de la pandèmia, i s'han debatut amb els ajuntaments nous projectes de futur.

 

També s'està treballant en la posada en funcionament de l'Oficina de Transició Energètica del Garraf, amb el suport de l'ICAEN i de l'Oficina Comarcal de Rehabilitació, amb el suport de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que tindran com a prioritat assolir objectius en l'àmbit de l'energia i l'estalvi energètic, aquestes dues oficines es posen en marxa al darrer semestre de 2022.

 

També durant aquest any s'ha pogut rebre el finançament per a l'execució d'un segon PECT que permeti continuar amb la fase d'execució de projectes innovadors en el camp de l'atenció a les persones dependents i a l'envelliment actiu i saludable.


Àrees:Ordenació Territorial i Habitatge


Àmbits:Programes Europeus


Covid19:NO


Estat d'Execució:75%