Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Visites a la Masia d'en Cabanyes

Oberta al públic els caps de setmana, en horari d’11 a 14 h.


Del 28 de maig de 2022 al 18 de desembre de 2022El Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes és un espai situat a la Masia d’en Cabanyes, que promociona el turisme cultural a través de l’exposició permanent i la programació d’activitats culturals i educatives.  L’exposició, centrada enla família Cabanyes, és una eina que facilita el coneixement del moviment romàntic i acosta el públic visitant al moment històric en què es produeix. El llegat, conservat pràcticament intacte, mostra l’escenari privat on es va desenvolupar la vida d’una família benestant en el temps del romanticisme: La nissaga Cabanyes.  La visita al Centre d’Interpretació del Romanticisme permet també gaudir d’un entorn natural privilegiat, tot descobrint el jardí romàntic, el bosc i la zona de pícnic.

 

La visita comença per la planta baixa on s'ha instal·lat una nova exposició que recull les aportacions dels Cabanyes al patrimoni cultural en diferents àmbits: El Romanticisme, el paisatge, l’arquitectura, la ciència i la tècnica i el segle XIX. El poeta Manuel de Cabanyes esdevé l'eix central de l'exposició, ja que és el personatge més representatiu per la seva obra i la seva figura i perquè és considerat l'introductor de la literatura romàntica europea al país.  Per posar en valor el seu llegat, s'exposen elements que estaven amagats o que no estaven en condicions de ser exposats. Una de les peces més importants és el manuscrit “Predulios de mi lira”, un recull de dotze poemes escrits l'any 1833, que parlen de la llibertat, l’amistat, l'amor i la mort. Aquest espai també destaca altres membres de la família que són un exemple del què ha significat el segle XIX a Catalunya: Els pintors Joaquim i Llorenç de Cabanyes, el comerciant i viticultor Josep Anton de Cabanyes i l’especialista en matemàtiques i ciències naturals Josep Maria de Cabanyes.

 

El recorregut continua per la primera planta,  on es poden visitar les estances de la família tal com eren al segle XIX: La sala de música, la biblioteca, la sala russa i el dormitori d'en Manuel de Cabanyes. S'han recuperat alguns espais com la cuina i l'habitació del pintor Alexandre Cabanyes, que va morir en aquesta masia i també s'ha restaurat una gran part de la col·lecció pictòrica. La vista d'aquesta planta s'estén fins els porxos, els antics menjadors i la cuina. Finalment, a l'últim espai de l'exposició es pot veure un mapa dels equipaments museístics de cada municipi, que anima i motiva el públic a visitar la resta de museus de la comarca i descobrir el patrimoni cultural del Garraf.

 

 

El CIRMAC és obert al públic els caps de setmana, en horari d’11 a 14 h.

 

El museu es podrà visitar seguint en tot moment els protocols d’higiene i salut, l’aforament serà limitat al 70% i caldrà efectuar reserva prèvia, indicant número de persones i horari desitjat de visita, a les 11 h, 12 h o 13 h.:

 • De dilluns a divendres a través del correu masiadencabanyes@ccgarraf.cat o del telèfon, al 93 811 57 15. 
 • Caps de setmana a través del correu info@arccultural.cat  

 

Horari especial aquest estiu:

 

El CIRMAC romandrà tancat en el seu horari habitual de cap de setmana els dies 2 i 3 de juliol (amb motiu del VIDA Festival) i els dies 13-14, 20-21 i 27 i 28 d'agost. Durant aquest mes se substituiran les visites de matí per la proposta CAPVESPRES DE PICNIC A LA MASIA D'EN CABANYES, que permetrà visitar el museu tots els divendres en horari de vespre.

  


Horari
Dissabtes i diumenges a les 11 h, 12 h o 13 h.


Preu
Entrada gratuïta fins el 2 d’agost (inclòs). L’aforament és limitat i s’han adoptat mesures per a garantir que les visites siguin saludables.


 • Masia d'en Cabanyes

  Masia d'en Cabanyes

 • Visites CIRMAC

  Visites CIRMAC

 • Centre d'Interpretació del Romanticisme

  Centre d'Interpretació del Romanticisme

 • Biblioteca

  Biblioteca

 • Masia d'en Cabanyes

  Masia d'en Cabanyes

Enllaços relacionats