Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Aprovada provisionalment la sol·licitud de finançament Feder pel “Projecte d’Eficiència energètica al Garraf”

La convocatòria prioritza projectes de foment de la producció i distribució d’energia derivada de fons renovables


5 d'abril de 2019El passat 28 de març es va publicar l’aprovació provisional del “Projecte d’Eficiència energètica al Garraf” presentat al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) pel Consell Comarcal del Garraf, conjuntament amb tots els ajuntaments de la comarca.

 

La convocatòria prioritza projectes de foment de la producció i distribució d’energia derivada de fons renovables, així com l’augment de la participació i distribució d’aquestes energies per a usos tèrmics (biomassa, el biogàs i els biocombustibles per al transport), tot en consonància amb el Pla d’Energies Renovables 2011-2020 del Ministeri per a la Transició Ecològica.

 

Glòria Garcia Prieto, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, veu amb gran satisfacció aquesta aprovació: "Ara fa tres anys ens vam plantejar si aquest ens comarcal havia de liderar projectes europeus conjuntament amb els municipis, i enguany confirmem que la voluntat de treball compartit entre els ajuntaments, el Consell Comarcal del Garraf i les entitats socials i de la innovació ha suposat noves inversions per a aquest territori”.

 

En aquest sentit, García valora positivament les inversions que representen els tres projectes: “Estem parlant de 2.343.716,19 € amb l’actuació “Garraf: camins, patrimoni i natura”, i de 1.518.552,10 € pel projecte “Envelliment actiu i saludable i dependència”, dels quals el 50% serà cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea. I en aquests moments l’atorgament és de 2.363.823,91 € pel “Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf” dels quals el cofinançament del FEDER és del 50% de la despesa elegible”.

 

Per la seva part, Lluís Giralt, conseller delegat de Medi Ambient, Agricultura i Desenvolupament Territorial destaca que “durant la legislatura, aquesta voluntat ha suposat un impacte econòmic al Garraf de 6.226.092,20 €, i afegeix que “tot plegat és el resultat de l’oportunitat de treball des de la cooperació i la xarxa, cooperació municipal que s’ha basat en la voluntat de fer polítiques comunes, però també ha suposat un revulsiu econòmic al territori, en el sentit que les dotacions econòmiques europees beneficien projectes dels municipis i també generen oportunitats econòmiques i de treball per a persones i empreses del territori”.

 

“D’aquesta manera –detalla el conseller- si en el primer Feder (eix 6) el Consell Comarcal del Garraf va apostar per conservar i protegir el medi ambient, fomentant i desenvolupant el patrimoni natural i cultural, en l’eix 4 la comarca es posiciona i sensibilitza per propostes de foment de la producció i distribució d’energia derivada de fons renovables”.

 

El “Projecte d’Eficiència Energètica al Garraf” inclou diverses actuacions als municipis del Garraf com la instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa de calor als edificis municipals de Canyelles, l’adequació de les instal·lacions d’enllumenat públic a la normativa de contaminació lluminosa als onze centres de comandament de Cubelles, i la instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa per als edificis municipals i pel nucli urbà de Les Roquetes a Sant Pere de Ribes.

 

Pel que fa a Sitges, el projecte preveu la millora d’enllumenat públic del sector Plans d’Aiguadolç i del sector Cases Noves, i la millora d’enllumenat públic de l’avinguda Emerencià Roig i Raventós i zona de cobertura.

 

En relació a Vilanova i la Geltrú, les actuacions previstes són: calefacció, climatització i adequació de les fusteries de Can Pahisa, substitució i millora energètica dels aparells de climatització del Museu Víctor Balaguer i tancament de l’Espai Víctor Rojas a l’Espai Far.

 

La durada del projecte és de tres anys i la coordinació anirà a càrrec del Consell Comarcal del Garraf.


  • Ceip Les Roquetes

    Ceip Les Roquetes

  • Espai Far

    Espai Far