Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Es presenta la primera jornada de l’àmbit residencial “Gent Gran Garraf”

L’objectiu d’aquesta jornada, que es durà a terme el 27 de setembre, és aprofundir en el model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP)


4 de juliol de 2018El Consell Comarcal del Garraf, el Consorci Sanitari del Garraf, el Consorci de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú, la Fundació Casa d’Empara, la Fundació Redós de Sant Josep i Sant Pere, la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges i les empreses Àltima Serveis Funeraris i Farmàcia Benito Solanes van signar dilluns passat un conveni de col·laboració per a la realització de la primera jornada de l’àmbit residencial “Gent Gran Garraf”, que tindrà lloc el 27 de setembre a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

 

Durant l’acte, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria García Prieto, va destacar que l’organització d’aquesta jornada, que vol aprofundir en el model d’Atenció Centrada en la Persona, representa una important suma d’esforços i col·laboracions entre institucions públiques, entitats i empreses privades d’àmbit comarcal.

 

La presidenta es va mostrar molt satisfeta de poder donar suport a la realització de la jornada i va explicar que els objectius d’aquesta formació coincideixen amb el programa “Envelliment Actiu i Saludable i Dependència”, a través del qual s’estan desenvolupant cinc projectes per millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència a través de l’aplicació de les noves tecnologies. Aquest programa és gestionat per l’ens comarcal conjuntament amb els ajuntaments i diverses entitats, en el marc de la convocatòria de Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), emmarcada dins el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

D’altra banda, García va ressaltar que la iniciativa de la jornada també coincideix amb els objectius del Pacte per l’Ocupació al Garraf, que s’està elaborant en concertació amb agents econòmics i socials i que preveu una línia d’actuació centrada en el foment i millora de l’ocupació, en l’àmbit de la dependència.

 

Per la seva part, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta del Consorci de Serveis a les Persones, Neus Lloveras, va agrair els esforços de les diverses entitats i va valorar molt positivament el treball conjunt per fer front a algunes de les problemàtiques derivades de l’envelliment: la solitud, la dependència física i psíquica, i les dificultats econòmiques.

 

El Consorci Sanitari del Garraf, el Consorci de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú, la Fundació Casa d’Empara, la Fundació Redós de Sant Josep i Sant Pere, i la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges van crear la Comissió Gent Gran Garraf amb la voluntat de crear sinèrgies entre diversos centres residencials de la comarca. En aquest marc neix la iniciativa d’organitzar la primera jornada de l’àmbit residencial, per reflexionar i debatre sobre la dignitat i el respecte cap a persones grans.  

 

A través de la jornada també es vol reconèixer la tasca dels equips professionals d’atenció a la dependència, que estan en constant adaptació a l’entorn i a l’usuari, i que amb el model d’Atenció Centrada en la Persona han hagut d’adoptar nous rols: d’ajuda, de suport, d’assessorament, d’orientació i d’acompanyament.

 

La jornada inclourà les ponències: “Ètica en l’atenció i la relació amb les persones amb dependència”, a càrrec d’Ester Busquets, doctora en Filosofia i diplomada en Infermeria; “L’atenció centrada en la persona, el paper dels professionals”, a càrrec de Lourdes Bermejo, doctora en Ciències de l'Educació, i “A la recerca de la felicitat”, a càrrec de Josep Baijet, consultor d’estratègies i vendes, recursos humans i màrqueting online.

 

Per participar a la jornada cal fer una transferència de 12 € al compte ES84 - 2100 – 1906 – 8102 – 0000 - 2260, de La Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, amb la referència: Jornada Àmbit Residencial de la Gent Gran Garraf, i després formalitzar la inscripció a través del web del Consell Comarcal del Garraf, abans del 14 de setembre. El programa de la jornada també es pot descarregar al web comarcal.


  • Representants de les institucions, entitats i empreses que organitzen la jornada

    Representants de les institucions, entitats i empreses que organitzen la jornada

  • Signatura convenis

    Signatura convenis

Documentació adjunta