Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Adrià Sistané, alumne de l’Institut Can Puig, guardonat amb el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf

El jurat del Premi ha valorat el treball “La renda bàsica universal, una mirada al futur” per l’originalitat de la temàtica, la qualitat de l’audiovis


5 de juny de 2018Ahir es van donar a conèixer els treballs guardonats dins la convocatòria del Premi de Recerca per a la Pau per a treballs de batxillerat de la Fundació Solidaritat UB. Segons el veredicte del jurat, Adrià Sistané, alumne de l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes, ha estat guardonat amb el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf pel treball “La renda bàsica universal, una mirada al futur”. El jurat ha valorat aquest treball per l’originalitat de la temàtica, la qualitat de l’audiovisual i la voluntat de fomentar la justícia social.

 

L’estudiant, que ha comptat amb la tutoria de Daniel Ponz, explica al seu treball que es va proposar la creació d’un reportatge audiovisual sobre la renda bàsica universal, “per tal d’establir si aquesta mesura seria econòmicament viable a Espanya, com eina per acabar amb la pobresa”. Per la realització del reportatge l’alumne va comptar amb la col·laboració dels economistes Santiago Niño Becerra i Arcadi Oliveres; el diputat i portaveu del PDCAT al Congrés, Carles Campuzano, i el director de la Xarxa de Renda Bàsica a Espanya, Daniel Raventós.

 

La Fundació Solidaritat UB convoca anualment aquest premi per promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca. Des de la cinquena edició del certamen, el Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un guardó propi al millor treball de recerca per a la pau provinent d’algun centre educatiu de la comarca, segons el veredicte del jurat.

 

El XIII Premi de Recerca per a la Pau es va atorgar al treball “Human Rights: fiction or reality? Refugees’ right to education”, presentat per Elena Musa de l'Institut Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat. Es tracta d’una recerca basada en l’observació sobre terreny, en la qual l’estudiant compara la situació del dret a l’educació de dues poblacions refugiades a Jordània. Segons el jurat, aquest treball destaca per la capacitat de l’alumna d’escollir un objecte d’estudi concret i centrar-lo en un context delimitat.

 

La presentació al públic del treball guardonat amb el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf tindrà lloc el dimecres 20 de juny a les 11 h, a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, amb la participació de l’estudiant Adrià Sistané; el professor i tutor de la recerca, Dani Ponz; la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria García i la coordinadora del Programa d’educació per a la pau, els drets humans i la ciutadania global de la Fundació Solidaritat UB, Nuria González.

 

El suport al Premi de Recerca per a la Pau s’emmarca dins el Programa Garraf per la Pau que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau en el territori, amb especial èmfasi en els centres educatius.


  • Portada treball de recerca

    Portada treball de recerca

  • XIII Premi de Recerca per a la Pau per a treballs de batxillerat

    XIII Premi de Recerca per a la Pau per a treballs de batxillerat

Enllaços relacionats