Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Nou projecte de teatre social i cultura de pau per joves

Es tracta d’una proposta que combina formació bàsica de teatre social i cultura de pau, com a eines per a desenvolupar habilitats expressives pròpies


15 de setembre de 2015El Consell Comarcal del Garraf inicia un nou projecte de teatre social adreçat a joves. Es tracta d’una proposta que combina formació bàsica de teatre social i cultura de pau, com a eines per a desenvolupar habilitats expressives pròpies i, a la vegada, com a instruments per a l’anàlisi dels conflictes.

 

La proposta neix com a evolució de les activitats teatrals programades durant la Setmana Garraf per la Pau, que organitza l’ens comarcal des de 2006. Gairebé totes les edicions d'aquest esdeveniment han inclòs la creació i representació d’accions teatrals per part de Tracart, Aula d’Activitats Teatrals, amb molt bona acollida per part dels joves participants. Per aquest motiu es va dissenyar un curs bàsic, obert a joves interessats en formar-se en teatre social i cultura de pau.

 

El curs, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, és gratuït i està adreçat a 12 joves de 15 a 17 anys, de qualsevol municipi de la comarca, que es comprometin a assistir les 25 hores formatives. Les sessions es faran durant set dissabtes, entre octubre i desembre, en horari de 16:30h a 19:30h. La formació i conducció del grup anirà a càrrec de Tracart. Durant el curs, els i les joves crearan, conjuntament amb els formadors, una acció teatral en la qual treballaran temes relacionats amb conflictes internacionals i experiències de transformació pacífica.

 

El fet que la formació parteixi d'un enfocament socio-afectiu, que provoqui experiències per viure en primera persona, reflexionar i compartir, i que inclogui exercicis teatrals pràctics basats en la pròpia realitat dels joves, afavorirà la compressió i l'anàlisi dels conflictes i ajudarà a la seva formació com a persones compromeses amb el seu entorn i amb capacitat crítica i constructiva.

 

El desenvolupament d'exercicis i activitats de grup i de suport mutu ajudarà a la comprensió de la necessitat de construir condicions socials equitatives justes per tothom. La presentació de l'acció teatral, amb interacció amb els espectadors, contribuirà a establir relacions bidireccionals, de diàleg i debat. Aquest curs és una proposta de participació, empoderament i transmissió dels fonaments del teatre social i la cultura de pau com a instrument d’expressió, de canvi i de lluita.

 

Les inscripcions s’han de formalitzar omplint aquest formulari, fins el dijous 15 d’octubre a les 14h. En cas que se superi el número de places disponibles, es farà una selecció de participants. Per tal d’explicar tots els detalls d’aquest curs, s’ha programat una trobada informativa el dijous 15 d’octubre al Consell Comarcal del Garraf, Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8 de Vilanova i la Geltrú a les 17:30h.

 

També pots demanar info per Whatsap: 645 788 591

 

També pots demanar info per Whatsap: 645 788 591
També pots demanar info per Whatsap: 645 788 591

 

 

 


  • Acció teatral "Murs"

    Acció teatral "Murs"

Enllaços relacionats