Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El projecte Traca informa sobre l’ús de les catximbes

El fum que s’aspira amb les catximbes conté partícules nocives provinents de la combustió del tabac i restes tòxiques del paper de plata i el carbó


10 de maig de 2022El projecte de prevenció de drogodependències “Traca” ha iniciat una campanya per a informar sobre els riscos de l’ús de les catximbes o pipes d’aigua, que formen part -cada vegada més- de l’oci nocturn de moltes persones joves.

 

Les catximbes, d’origen oriental, són aparells que es fan servir per a fumar diverses varietats de tabac, la majoria dels quals tenen nicotina. L’aigua que hi ha a la pipa refreda el fum per permetre fer grans aspirades, però no arriba a  convertir-lo en vapor d’aigua. Per tant, el que s’aspira pel broquet -i sense filtre- és fum, amb les partícules nocives de la combustió del tabac i restes tòxiques del paper de plata i el carbó vegetal.

 

La utilització freqüent de les catximbes que es fan servir amb tabac amb nicotina pot fer que els i les joves acabin fent el salt a les cigarretes industrials o d’embolicar, fet que a la llarga pot provocar l’addicció al tabac o tabaquisme.

 

Per fer arribar aquest missatge de prevenció al jovent, des del projecte “Traca” s’ha dissenyat un cartell que es distribuirà als instituts i altres espais amb presència de joves, i també s’utilitzarà per a reforçar les activitats i xerrades als centres educatius sobre els riscos de consum de tabac i altres substàncies.

 

El “Traca” és un projecte del Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Barcelona.


  • Foto Taras Chernus @unsplash

    Foto Taras Chernus @unsplash

  • Cartell

    Cartell

Enllaços relacionats