Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Consell Comarcal del Garraf se suma a la crida per la pau a Ucraïna

Ens adherim a les declaracions de les entitats municipalistes sobre el conflicte a Ucraïna


1 de març de 2022El Consell Comarcal del Garraf s’adhereix a les declaracions del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) sobre el conflicte a Ucraïna.

 

En aquest sentit, davant l’atac militar del govern Rus a diverses regions d’Ucraïna, l’escalada bèl·lica entre l’OTAN i Rússia, l’amenaça de guerra oberta a Ucraïna i la seva possible extensió en l’àmbit regional:

  • Condemnem l’atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa, que va començar el passat 24 de de febrer i que ja ha provocat centenars de víctimes civils i militars.
  • Condemnem qualsevol tipus de violència, especialment aquella exercida contra persones indefenses, i mitjançant bombardejos indiscriminats.
  • Exigim a la comunitat internacional i, en especial, a la Unió Europea que prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès.
  • Apel·lem al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme.
  • Expressem el nostre suport a la comunitat ucraïnesa resident a Catalunya i a la comarca del Garraf.
  • Convidem la ciutadania a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès avui, dimarts 1 de març a les 19 h, davant de tots els ajuntaments.