Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

S’ha presentat l'eina telemàtica Borsa de Pràctiques i Formació del Garraf, dins el Pacte per l'Ocupació del Garraf.

La plataforma ha estat desenvolupada per la Universitat Politècnica de Catalunya – EPSEVG i permetrà el contacte directe entre empreses i estudiants


30 de setembre de 2021El Pacte per a l'Ocupació del Garraf ha presentat avui Borsa de Pràctiques i Formació del Garraf, a la sala d'actes de la seu de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, amb representats d’ajuntaments, centres educatius de diverses comarques i empreses que han tingut interès per al desenvolupament de l'eina. El Pacte per a l'Ocupació se signa el 2018 amb la voluntat de generar diferents iniciatives que permetin retenir el valor de les persones que han desenvolupat uns estudis dins el territori i millorar la competitivitat comarcal.


L'obertura de l'acte ha anat de la mà de Mònica Gallardo, presidenta del Consell Comarcal Garraf, que ha celebrat la iniciativa que dóna sentit al Pacte i "és exemple de cooperació i treball compartit per la millora de l’ocupació i el desenvolupament local". També ha parlat en nom de l'empresariat la Sra. Neus Lloveras, presidenta de la Federació Empresarial (FEGP), que ha valorat positivament que les empreses del territori tinguin un espai on poder trobar estudiants locals de les diferents disciplines que ofereix l'oferta formativa de la comarca. Seguidament, ha fet la seva exposició, Noemí Tamborero, cap de l’Àrea de Planificació Escolar de Serveis Territorials de Barcelona Comarques, del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que ha qualificat de "màgia" la unió de les tres potes del projecte, que al final donarà lloc a persones treballadores de qualitat que seran més felices en les seves feines, perquè no s'hauran de desplaçar i pel fet de facilitar la tria del seu camí professional.


El tancament de l'acte l’ha fet Ignasi Perat, Subdirector d'Empresa i Relacions Externes del Campus de l'UPC de Vilanova i la Geltrú, que ha apuntat que l’eina a més de facllitar les comunicacions entre els tres grans grups als quals es dirigeix, ofereix indicadors que ens permetran descobrir les necessitats dels diferents sectors.


L'eina de la Borsa de Pràctiques i Formació del Garraf


L'eina de la Borsa de pràctiques és una plataforma online amb un doble objectiu: millorar l'accés a la informació dels recursos d'ocupació i formació de la comarca i l'accés a l'oferta de pràctiques de les empreses.


Els centres formatius, un cop donats d'alta a l'eina, tenen la possibilitat de difondre la seva oferta formativa i tenir accés a les ofertes de les empreses que responen als perfils dels seus alumnes.


D'altra banda, les empreses poden publicar una oferta de pràctiques, trobar la persona més adequada per fer les pràctiques d'entre l'alumnat del Garraf, rebre currículums relacionats amb l'oferta, seleccionar fàcilment el CV que desperti el seu interès i col·laborar amb el futur laboral del talent emergent del territori.


L'eina, que es pot consultar a www.pacteocupaciogarraf.cat, també permet a les persones accedir a totes les especialitats formatives que es poden estudiar al Garraf i informar-se de les pràctiques que ofereixen les empreses, a més de trobar un enllaç a les borses de treball de les comarques.

Aquesta és una iniciativa que es proposa des del Pacte per a l'Ocupació del Garraf, que pretén ser el full de ruta de les polítiques d'ocupació i formació del Garraf i que está format pels ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú, el Consell Comarcal del Garraf, l'Agència de Desenvolupament Node Garraf, els sindicats UGT i CCOO, la Federació d'Empresaris del Gran Penedès, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, en representació dels centres de formació de la comarca, i l'UPC.

 

 

 


 • Presentació Borsa de pràctiques i formació

  Presentació Borsa de pràctiques i formació

 • Presentació Borsa de pràctiques i formació

  Presentació Borsa de pràctiques i formació

 • Presentació Borsa de pràctiques i formació

  Presentació Borsa de pràctiques i formació

 • Presentació Borsa de pràctiques i formació

  Presentació Borsa de pràctiques i formació

Enllaços relacionats