Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

L’exposició Refugiats, per què? es podrà veure a Cubelles

Aquesta exposició vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de les persones refugiades


14 de maig de 2021L’exposició "Refugiats per què?" es podrà visitar al Centre Social Cultural de Cubelles, entre el 17 i el 31 de maig. Aquesta exposició, realitzada per FundiPau, vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de les persones refugiades i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva.

 

L'exposició forma part de les propostes del Programa Garraf per la Pau que desenvolupa el Consell Comarcal del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que durant els darrers anys ha centrat les activitats en la reflexió sobre les causes del refugi.

 

Al voltant de l’exposició s’ofereixen dues activitats obertes al públic. El dimecres 26 de maig a les 19 h Jordi Armadans, director de FundiPau, farà una visita comentada a l’exposició, per a aprofundir sobre les persones refugiades al món, els conflictes armats, el paper d’Europa, el comerç d’armes, i la necessitat de prevenir i acollir. L’activitat és gratuïta, l’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia, fins al 25 de maig. (aquesta activitat s'ha anul·lat per no completar l'aforament necessari)

 

D’altra banda, el dissabte 29 de maig de 10 a 12 h, es farà un taller de còmics per persones majors de 16 anys, que anirà a càrrec de la Fundació Solidaritat UB. A través d’aquest taller es vol apropar el públic a una mirada empàtica cap al món en què vivim, des d’una educació en valors, crítica i solidària. El taller es desenvolupa amb dinàmiques de grup, mitjans audiovisuals i còmic per reflexionar i expressar opinions i propostes sobre la migració, el refugi i la convivència.

 

La sessió finalitza amb la realització d’una tira dibuixada o una vinyeta que expliqui algun dels conceptes que s’hagin tractat durant la primera part del taller i amb una posada en comú dels treballs realitzats. El taller és gratuït i per a participar-hi cal fer reserva prèvia, fins al 25 de maig. (aquesta activitat s'ha anul·lat per no completar l'aforament necessari)

 

L’organització d’aquestes activitats compta amb el suport de l’Ajuntament de Cubelles.  

 


  • Exposició "Refugiats per què?"

    Exposició "Refugiats per què?"

Enllaços relacionats