Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

“Un món d’històries”, tercer llibre del Projecte Traca

Aquest llibre, adreçat a mares i pares amb adolescents a casa, explica qüestions i preocupacions a l'entorn de l'educació i la convivència


26 de juny de 2020“Un món d’històries” és el tercer llibre del Projecte Traca del Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Cubelles, Canyelles i Olivella, que s’edita per treballar temes educatius i de prevenció amb joves. Aquest llibre, adreçat a mares i pares amb adolescents a casa, explica qüestions i preocupacions a l'entorn de l'educació, la convivència i els primers consums de drogues, entre d’altres.

 

A partir de relats quotidians i propers, “Un món d’històries” cerca la reflexió i l’apropament a mares i pares, i aporta diferents mirades educatives sobre la convivència amb adolescents, en què sovint es generen conflictes. El llibre recull històries amb llenguatge senzill i clar, on s’hi podran veure reflectides les famílies i trobar idees i maneres de fer, que els hi poden ser útils en aquesta etapa de la vida.

 

El llibre es distribuirà de forma gratuïta als equips directius dels instituts perquè el puguin conèixer durant aquests mesos d’estiu, amb la intenció de poder-lo oferir a les famílies de 4t d’ESO i Batxillerat en les reunions que fan de manera individual a l’inici del proper curs. Als municipis on no hi ha batxillerat, el llibre s’enviarà als domicilis de les famílies, amb una carta de presentació i amb les indicacions per a accedir a un vídeo que explica el projecte. Així mateix, es distribuiran exemplars als equips professionals dels serveis socials, d’atenció a la infància i d’altres serveis, com a eina de suport a la feina de les educadores.

 

La iniciativa dels llibres del Projecte Traca es va iniciar amb “Una setmana per recordar”un conte per nens i nenes que acaben la primària, per compartir i llegir a casa, i parlar de tot allò que els hi passa: afectivitat, orientació sexual, consums, etc. Després es va editar “Jo mai, mai...”, un conte adreçat a adolescents de 3r d’ESO, per llegir a l'institut amb el professorat, i parlar de temes i situacions que els hi preocupen: relacions afectives, drogues, sexualitat, assetjament, etc.

 

 

“Un món d’històries”

Autors: Xavier Raventós Cañas i Lluís Cucurull Herreros.

Il·lustracions: Irene Garzie

Correcció: Marta Soler

Producció editorial: El Cep i la Nansa Edicions

Edita: Consell Comarcal del Garraf

Amb el suport de: Ajuntament de Canyelles, Ajuntament de Cubelles, Ajuntament d’Olivella.

2020

 

Projecte Traca durant l’estiu

 

Per tal d’oferir propostes als joves durant l’estiu, i tenint en compte la situació d’emergència sanitària ocasionada per la Covid-19, el Projecte Traca publicarà diversos tallers en línia, des del 29 de juny i durant tot el mes de juliol. Al perfil del projecte a instagram es penjaran cada dia vídeos curts, amb activitats de cuina, reciclatge, costura pràctica i construcció de malabars.

 


 • Un món d'històries

  Un món d'històries

 • Un món d'històries

  Un món d'històries

 • Un món d'històries

  Un món d'històries

 • Un món d'històries

  Un món d'històries