Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Consell Comarcal del Garraf reprèn l’atenció presencial, de forma gradual i amb cita prèvia

A partir d’avui l’OAC atén, amb cita prèvia, sol·licituds de registre i emissió de certificats digitals.


25 de maig de 2020D’acord amb les mesures de desconfinament parcial, després de l’emergència sanitària per la Covid-19, el Consell Comarcal del Garraf reprèn l’atenció presencial, de forma gradual i amb cita prèvia. S’han planificat diverses fases per tal de garantir la prestació dels serveis a la ciutadania i, a la vegada, la seguretat sanitària.

 

Seguint els criteris de la fase 1 de desescalda, s’han fet equips que alternaran l’atenció presencial i el teletreball, per tal de mantenir les distàncies de seguretat als diversos espais del Consell Comarcal del Garraf, i s’han reforçat especialment els equips d’habitatge i ensenyament per assessorar la ciutadania en el procés de tràmit telemàtic de la sol·licitud de diversos ajuts. El disseny d’aquesta nova etapa s’ha consensuat amb els ajuntaments de la comarca, en un treball de cooperació municipal, que s’ha reforçat aquests dies.

 

A partir d’avui l’Oficina d’Atenció Ciutadana atèn sol·licituds de registre i d’emissió del certificat digital IdCat, a aquelles persones que ho demanin prèviament a través del web http://www.ccgarraf.cat/el-consell/cita-previa.htm o al telèfon 93 810 04 00. L’atenció al públic es farà de 9 a 14 h, amb mesures de protecció per a les persones treballadores i usuàries: s’ha de portar mascareta, respectar la distància de seguretat i netejar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que es dispensarà a l’entrada. En tot cas, es manté la prioritat d'atenció telefònica (93 810 04 00) i telemàtica (ccgarraf@ccgarraf.cat).

 

Així mateix, els serveis socials es preparen per a reprendre l’atenció presencial. Des del servei d’atenció a les persones amb dependència, l’equip d’atenció a la infància i l’adolescència i el servei de primera acollida per a persones nouvingudes es posaran en contacte telefònicament amb les persones usuàries per a concertar possibles entrevistes. Continua també l’atenció telefònica (93 810 04 10) i telemàtica (serveissocials@ccgarraf.cat) per a atendre sol·licituds de persones usuàries i famílies.

 

Per la seva part, el servei d’informació i atenció a les dones - SIAD Garraf començarà visites amb usuàries els dilluns i dijous al Centre Violeta de Cubelles, i properament també atendrà a la seu del Consell Comarcal del Garraf. Per demanar cita prèvia s’ha de trucar al 93 810 04 10, enviar un correu a siad@ccgarraf.cat o un whatsapp al 683 136 803.

 

Els serveis socials bàsics de Canyelles, Cubelles i Olivella continuen prioritzant l’atenció telemàtica i telefònica, però si les professionals valoren que han de realitzar una entrevista presencial, es trucarà per a concertar la visita. També s’atenen presencialment casos urgents, amb cita prèvia.

 

En relació als serveis d’habitatge, es manté l’atenció telefònica (93 810 04 00) i telemàtica (oth@ccgarraf.cat) i properament s’obrirà l’atenció presencial. La gestió de les convocatòries obertes, com l’ajut per al pagament del lloguer per a persones afectades per l’impacte de la Covid-19, es fa de forma telemàtica al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya http://agenciahabitatge.gencat.cat/ajutcovid19. Per tal d’assessorar les persones que sol·liciten aquest ajut, s’han habilitat tres extensions addicionals (93 810 04 00 ext 1112, 1137 o 1204), de 9 a 14 hores. Per la resta de serveis es pot trucar als telèfons directes 93 810 04 06, 93 810 04 08 i 93 810 04 09,  i també al 93 810 04 00 ext 1118.

 

Pel que fa a la sol·licitud dels ajuts individuals de menjador escolar i de desplaçament, així com del servei de transport escolar, aquest any la convocatòria tindrà dues modalitats. De l’1 al 26 de juny es farà la modalitat telemàtica: adreçada a les famílies que ja havien presentat la sol·licitud durant el curs 2019-2020. De l’1 al 24 de juliol es farà la modalitat presencial, amb cita prèvia, adreçada a les famílies que presenten la sol·licitud per primera vegada, famílies que no disposen de DNI o NIE, i/o famílies que no tinguin competència digital i/o possibilitats tecnològiques per fer el tràmit de forma telemàtica. Les bases i la convocatòria es poden consultar al web del Consell Comarcal del Garraf.


  • Oficina d'Atenció Ciutadana

    Oficina d'Atenció Ciutadana

Documentació adjunta

Enllaços relacionats