Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Pacte per a l’Ocupació del Garraf recull iniciatives per a la reactivació de l’espai econòmic de la comarca

S’ha elaborat la proposta “Covid-19. Reactivació de l’espai econòmic del Garraf”, que recull iniciatives de membres del Pacte i del Fòrum Hèlix Garraf


19 de maig de 2020Divendres passat, 15 de maig, es va celebrar la segona reunió telemàtica de la Taula de seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, des de la declaració de l’estat d’alarma. Durant la reunió, que va comptar amb la participació de 22 representants d’entitats membres del Pacte, es va presentar la proposta “Covid-19. Reactivació de l’espai econòmic del Garraf”.

 

Aquest document, elaborat fruit de l’acord de la reunió del Pacte de l’1 d’abril, inclou propostes dels membres del Pacte i del fòrum Hèlix Garraf, que van participar en les reunions dels grups de treball d’àmbit econòmic i de l’àmbit social, celebrades durant el mes d’abril.

 

Aquesta proposta és oberta i té la voluntat de ser transversal i posar sobre la taula mesures per a pal·liar la crisi econòmica i social generada per la Covid-19, en diferents àmbits com la mobilitat, el comerç, el sector agroalimentari, l’hostaleria, el turisme, la indústria, la cultura, la construcció, el sector laboral (persones treballadores per compte pròpia i aliena), formació i ocupació. També s’hi recullen propostes de planificació de futur en l’àmbit de nova normalitat, en el territori del Garraf.

 

Des del Pacte per a l’Ocupació al Garraf és farà arribar la proposta al Servei d’Ocupació de Catalunya i a la Diputació de Barcelona per contrastar la possibilitat de disposar de mitjans econòmics per poder desplegar aquestes accions consensuades i posar a la pràctica l’execució d’aquest pla de reactivació de l’espai econòmic del Garraf.

 

A la reunió també hi va participar el diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz, que va exposar el Pla de xoc que està treballat l’administració provincial per fer front a la situació post covid-19, que compta amb un pressupost de 100 milions d’euros.


  • Reunió Pacte per l'Ocupació del Garraf

    Reunió Pacte per l'Ocupació del Garraf