Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El proper dilluns arrenquen les obres de la il·luminació i el reg dels jardins de Can Travé

Avui s’ha signat l’acta de replanteig entre el Consell Comarcal, els tècnics municipals i l’empresa constructora


28 de novembre de 2019L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido, han presidit avui l’acte de signatura de l’acta de replanteig de les obres per a la instal·lació d’il·luminació i nou sistema de reg dels jardins de Can Travé. Aquesta obra està inclosa en el projecte “Garraf: Camins, patrimoni i natura”, cofinançat pel FEDER de Catalunya 2014-2020, i impulsat a nivell comarcal pel Consell. L’acte ha comptat amb l’assistència de diversos electes municipals i consellers comarcals.

 

L’actuació pretén rehabilitar la instal·lació d’il·luminació i nou sistema de reg dels jardins de Can Travé, d’acord amb el projecte executiu redactat per Sloting Plus, S.L. El Consell Comarcal va adjudicar les obres el passat 23 d’octubre a l’empresa RS Agrotècnica del Segrià SL, per un import total de 134.228,86€, un 20% menys del preu de licitació que era de 169.053,98€. D’aquest import, uns 89.000,00€ provenen de la subvenció i la resta va a càrrec de l’administració pública.

 

Aquestes obres permetran recuperar un patrimoni històric i artístic del municipi, amb un alt valor de memòria històrica que servirà “no només per donar-li un ús de jardins públics, sinó per convertir-lo en un espai d’acollida de visitants que, tot passejant i gaudint dels camps de tarongers, a la vegada que comunica i divulga els patrimoni protegit situat a Cubelles, tot fomentant l’educació i respecte en valors ambientals i socials”, ha explicat l’Alcaldessa, Rosa Fonoll. Una de les prioritats del Consistori cubellenc és “poder-los obrir a la primavera, ja que és un gran atractiu per a Cubelles”.

 

Per la seva banda, Abigail Garrido, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, ha destacat “l’aposta decidida per la recuperació dels jardins de Can Travé que fa Cubelles”. Aquesta acció s’emmarca en el projecte de “recuperació dels camins i el patrimoni per posar-los al servei de la comarca i que tingui visibilitat pel turisme patrimonial”.

 

Els jardins de Can Travé formen un conjunt inclòs al Catàleg i Pla Especial de protecció del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Cubelles. Es tracta d’uns jardins clàssico-romàntics, de mes d’11.400m2 on hi destaquen dos camps de cítrics i la part d’antics estanys reconvertits en roserars amb una important pineda que cobreix gairebé el 40% de la superfície del jardí.

 

Aquesta és la segona actuació del projecte "Garraf: camins, patrimoni i natura", que es va iniciar amb les obres del Mirador de Montserrat a Canyelles i que continuarà amb les actuacions del Castell de Ribes i del Centre de Visitants de Sitges.

 

En el marc d'aquest projecte, també s'està desenvolupant l’actuació comarcal Ruta del Patrimoni del Garraf, amb intervencions com l’itinerari al Puig de l’Àliga (Canyelles), la passejada a la desembocadura del Foix (Cubelles), el mirador al Castell (Olivella), la passejada interpretativa als voltants del Castell (Sant Pere de Ribes), les rutes a prop de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia de Miralpeix (Sitges) i el mirador als Colls i Miralpeix (Vilanova i la Geltrú).

 

Al Garraf s'estan treballant conjuntament altres iniciatives amb finançament europeu com el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT): “Envelliment actiu i saludable i dependència”, el “Projecte d’eficiència energètica del Garraf”.

 

 

 

  • Acte d'inici obres Can Travé a Cubelles

    Acte d'inici obres Can Travé a Cubelles

  • Acte d'inici obres de Can Travé a Cubelles

    Acte d'inici obres de Can Travé a Cubelles

  • Acte d'inici obres de Can Travé a Cubelles

    Acte d'inici obres de Can Travé a Cubelles

Enllaços relacionats