Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El ple comarcal aprova l’atorgament de les beques de menjador escolar per aquest curs

Durant la sessió plenària també es van aprovar convenis de col·laboració amb els ajuntaments del Garraf en matèria d’Ocupació.


4 d'octubre de 2019El ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat ahir a la Masia d’en Cabanyes, va aprovar per unanimitat la resolució provisional d’atorgament de 1.864 beques de menjador escolar pel curs 2019-2020, per un import de 1.409.216,60 €.

 

S’han rebut 2.320 sol·licituds de beques de menjador escolar, de les quals s’atorgaran 1.559 ajuts del 50% del preu del menjador i 305 del 100%. Per municipis, s’atorgaran 41 ajuts d’Olivella, 45 de Canyelles, 236 de Sitges, 259 de Cubelles, 502 de Sant Pere de Ribes i 1.297 de Vilanova i la Geltrú. Aquesta és una resolució provisional, ja que s’estan valorant les sol·licituds presentades durant el període de reclamacions, finalitzat el passat 20 de setembre.

 

Durant la sessió plenària també es van aprovar per unanimitat els convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges per la gestió del programa 30 Plus, per a la inserció de persones desocupades de 30 anys i més.

 

El Consell Comarcal del Garraf, en representació d’aquests municipis de menys de 40 mil habitants, va presentar la sol·licitud de subvenció al Servei Públic d’Ocupació per al desenvolupament d’actuacions en aquest àmbit per 30 persones i per un import de 127.672,72 €. El projecte inclou actuacions de prospecció i assessorament d’empreses, acompanyament en el procés de contractació, i formació vinculada al contracte de treball i a la necessitat de les persones participants.

 

Al ple també es va donar compte de l’aprovació de la sol·licitud de subvenció al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya pel desenvolupament del programa Treball i Formació 2019-2020, que dona suport a persones que cerquen feina, donant-los les eines necessàries per millorar la seva situació professional i laboral.  De la mateixa manera, es va donar compte de l’aprovació del Pla de treball i sol·licitud de pròrroga de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (ADOL).

 

També es van aprovar, per unanimitat, punts relacionats amb la memòria de la Ruta del Patrimoni del Garraf, inclosa al projecte Garraf: camins, patrimoni i natura; l’actualització del preu del servei de menjador de l’Escola el Morsell d’Olivella i la modificació dels estatuts del Consorci de Normalització Lingüística.

 

Pel que fa a l’àrea de Serveis generals i organització, es va donar compte del decret relatiu amb la designació de representants dels grups polítics comarcals a les comissions informatives i el nomenament de les presidències i vicepresidències, i de les propostes de modificacions de pressupost, de l’informe de morositat del segon semestre, dels estats d’execució del segon semestre i de l’informe resum de control intern. Així mateix, es van aprovar punts d’aquesta àrea relacionats amb el compte general 2018, la modificació del pla estratègic de subvencions, l’increment del 0,25% de les retribucions del personal, el protocol per la igualtat de les persones LGTBI i els nomenaments de representants del consell comarcal en altres òrgans.

 

Finalment, es van presentar quatre mocions. La moció del grup comarcal de Ciutadans que sol·licitava la baixa del Consell Comarcal del Garraf de l’Associació de Municipis per la Independència es va rebutjar. La votació va ser la següent: vots a favor del PSC i Ciutadans, vots en contra de Junts per Catalunya, ERC, CUP i Construïm, i abstencions de En Comú Guanyem i Som VNG.

 

La moció presentada pels grups comarcals PSC, Junts per Catalunya, Construïm i En Comú Guanyem, en resposta a les amenaces d’Endesa a les administracions locals en relació al deute relatiu a les factures energètiques de les famílies vulnerables, es va aprovar de forma separada, per punts.

 

Els punts 1 (demanar la retirada de l’amenaça d’Endesa d’efectuar talls de subministraments a les persones endeutades en situació de vulnerabilitat), 2 (crear una acció conjunta institucional per a donar resposta coordinada a la problemàtica de la pobresa energètica), 5 (exigir a Endesa que assumeixi responsabilitats en relació a la garantia dels drets de la ciutadania en situació de vulnerabilitat social al subministrament elèctric), 6 (garantir que ni les famílies ni les administracions locals hauran de fer front al deute del subministraments bàsics de les famílies vulnerables), i 7 (traslladar aquests acords al govern de la Generalitat, Parlament i Diputacions i diverses entitats que lluiten contra la pobresa energètica al nostre territori) es van aprovar amb vots a favor de tots els grups comarcals i l’abstenció de Ciutadans.

 

El punts 3 (instar a la Generalitat de Catalunya a liderar la negociació per a l’elaboració d’un conveni que permeti regular la gestió del deute històric i del que generin en el futur les famílies en situació de vulnerabilitat) i 4 (instar a la Generalitat de Catalunya a la creació d’un espai estable de treball entre totes les institucions catalanes per a elaborar un protocol i reglament de desplegament de la Llei 24/2015 on es defineixi la gestió del deute generat per les famílies) es van aprovar amb vots a favor del PSC i Junts per Catalunya, vots en contra de ERC, CUP, Som VNG i abstencions d’En Comú Podem, Construïm i Ciutadans.

 

La moció presentada pels grups comarcals PSC, Junts per Catalunya i Construïm, en defensa del sector de la vinya com a element dinamitzador del territori, que demana la constitució d’una taula de treball per debatre sobre el preu del raïm i el futur del model de la vinya al Penedès es va aprovar per unanimitat.

 

La moció dels grups comarcals CUP, Construïm, Som VNG i Junts per Catalunya davant la repressió de l’estat espanyol i amb la solidaritat amb les 9 independentistes detingudes el passat 23 de setembre es va aprovar amb vots a favor de Junts per Catalunya, ERC, Construïm i Som VNG, i vots en contra de PSC i Ciutadans.

 

 

 

  • Ple comarcal

    Ple comarcal

Enllaços relacionats