Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

La directora del Servei d’Ocupació de Catalunya presenta al Garraf el nou model de concertació territorial del govern

Mercè Garau va explicar de manera detallada aquest nou model que requereix una estratègia territorial a llarg termini.


4 de febrer de 2019Divendres passat, la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, va participar al Consell d’Alcaldies del Garraf a petició del Consell Comarcal del Garraf per presentar el un nou model de concertació territorial que el SOC està planificant amb municipis i comarques.

 

La directora va explicar de manera detallada la proposta del decret de regulació de la concertació territorial i de les estratègies territorials, que serà efectiu durant el 2019. Aquest nou model requereix una estratègia territorial a llarg termini, que sigui concertada i debatuda amb els agents públics i privats i amb totes les entitats que, de manera directa o indirecta,  estan implicades en l’ocupació i el desenvolupament econòmic d'un territori. En definitiva, s’està parlant d'un nou paradigma que requereix entesa i voluntat de cooperar sota una estratègia comuna.

 

Així mateix, Garau va informar que el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha aprovat recentment la seva Carta de Serveis, que posa a l’abast de les persones actives en el mercat de treball, i en especial dels demandants d’ocupació, una sèrie de serveis i programes per a millorar la seva ocupabilitat i l’accés a una ocupació de qualitat.

 

La directora del SOC també es va reunir amb la Taula de Seguiment del Pacte per a l’Ocupació al Garraf, i va valorar molt positivament aquesta experiència com a exemple d’estratègies territorials reeixides: “crec que el Pacte és el reflex de que hi ha un full de ruta i una realitat, que ja s’està treballant amb unes mesures molt concretes i assolibles, i amb la participació de tots els sectors”. Segons Garau, “el Garraf és un territori que comença a tenir maduresa per poder concertar les polítiques d’ocupació en l’àmbit de tota la comarca”.

 

Per la seva part, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, va agrair al Departament de Treball “per venir al territori per a explicar la nova planificació i les estratègies que el SOC establirà pels municipis, per tal de facilitar-nos la feina de tots els plans i projectes d’ocupació”.

 

La presidenta va recordar que el juliol passat es va signar el Pacte per a l’Ocupació del Garraf, que inclou 5 línies d’actuació i 18 mesures que es desenvolupen mitjançant taules i grups de treball, amb la participació dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella, l'Agència de Desenvolupament Node Garraf, la Universitat Politècnica de Catalunya, els sindicats UGT i CC.OO, la Federació Empresarial del Gran Penedès i la Generalitat de Catalunya a través del Departament d'Ensenyament, com a representació de la participació dels instituts en el procés de concertació.

 

García va destacar que “el Pacte es va plantejar com un primer pas per al debat i la concertació en polítiques actives d'ocupació i, en aquest sentit, haurem de treballar en el futur tenint en compte aquest primer pas, amb les mesures i accions que s'hi contemplen, que s'estan desenvolupant amb la participació i compromís de tots i totes”. La presidenta va afegir que “aquest és un nou model i un nou paradigma, amb governança compartida, en benefici de la ciutadania del Garraf”.

 

 

 


 • Consell d'Alcaldies

  Consell d'Alcaldies

 • Mercè Garau, directora del SOC

  Mercè Garau, directora del SOC

 • Glòria Garcia, presidenta del CCG

  Glòria Garcia, presidenta del CCG

 • Consell d'Alcaldies

  Consell d'Alcaldies

Enllaços relacionats