Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El consell comarcal comença a planificar l’execució del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura"

Aquest projecte, finançat amb fons FEDER, busca donar valor al conjunt del patrimoni cultural i natural de la comarca.


31 de març de 2017El Consell Comarcal del Garraf va acollir ahir una primera trobada entre representants tècnics i polítics de tots els ajuntaments, conjuntament amb Node Garraf, per començar a planificar les accions que s’executaran els propers anys en el marc del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”.

 

Aquest projecte, que  neix d’una aposta del consell comarcal i els ajuntaments, busca donar valor al conjunt del patrimoni cultural i natural de la comarca, a més d’oferir un posicionament estratègic com a destinació turística en aquest àmbit. El projecte inclou un conjunt d’accions locals i comarcals que respon al repte de cosir les estratègies en aquest àmbit, així com la cooperació intermunicipal entre el conjunt de les administracions del Garraf.

 

La trobada va comptar amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia  i del conseller de Desenvolupament Territorial, Lluís Giralt, que van exposar les novetats plantejades amb converses amb la Generalitat de Catalunya, concretament amb la consellera de Governació i Administracions Públiques, per tal de complir amb els objectius i les justificacions de l’execució dels diversos projectes que rebran subvenció FEDER.

 

La presidenta va destacar la necessitat de col·laboració i coordinació de totes les administracions per evitar problemes a l’hora de justificar-les. Per la seva banda el conseller va explicar que l’objectiu de la sessió també buscava obtenir uns criteris unificats d’intervenció i marcar les bases d’intervenció per una bona gestió del projecte. Giralt també va destacar l’oportunitat que representa obtenir fons FEDER i va recordar que “és el primer cop que el consell comarcal i tots els ajuntaments podran desenvolupar un projecte subvencionat pels fons europeus”.

 

La segona part de la sessió va anar a càrrec d’una consultora especialitzada, que assessorà la tramitació i execució del projecte. Toni Casasses, representant de l’empresa, van resoldre aspectes i dubtes relacionats amb el calendari d’execució del projecte, els convenis de col·laboració entre el consell comarcal i els ajuntaments, i els següents passos administratius relatius a la contractació que farà l’ens comarcal per a la coordinació i la direcció de les obres que assumiran els ajuntaments, així com els aspectes financers i de justificació de les operacions.


  • Reunió al consell comarcal

    Reunió al consell comarcal