Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Garraf rebrà fons de la Unió Europea per a projectes relacionats amb el patrimoni i la natura

Aprovada la proposta “Garraf: camins, patrimoni i natura”, amb un finançament del 50% per part del fons FEDER de la Unió Europea


22 de febrer de 2017El passat 15 de febrer la Direcció General d’Administració Local va acordar aprovar provisionalment els projectes i actuacions que podran rebre finançament de fons europeus FEDER pel període 2014 – 2020. Entre aquests projectes ha estat seleccionada la proposta “Garraf: camins, patrimoni i natura”, presentada pel Consell Comarcal del Garraf i consensuada al Consell d’Alcaldies, així com en reunions tècniques amb els ajuntaments i amb NODE Garraf.


La proposta comarcal busca aglutinar sota un relat comú diverses iniciatives dels municipis, relacionades amb la promoció i la projecció del Garraf en l’àmbit patrimonial i natural, amb l’objectiu de potenciar l’experiència del visitant, fomentar la creació de llocs de treball i incentivar el número de visitants a la comarca fora de les temporades turístiques.


En aquest sentit, el projecte aposta per la consolidació, coordinació i explicació de les rutes blaves (vora mar) i verdes (per l’interior de la comarca), tot creant unes rutes que lliguen natura i cultura com a part integrant de l’estratègia comarcal de cercar un turisme de qualitat basat en el benestar i la salut. S’hi inclouen tres actuacions d’impacte comarcal, com la creació de la Ruta del Patrimoni del Garraf, el desenvolupament d’una campanya de promoció de la comarca com a destí turístic i l’aplicació de les noves tecnologies a la promoció de les actuacions.


També s’hi inclouen vuit intervencions directes als municipis: la creació del Mirador de Canyelles integrat al Parc d’Olèrdola; l’adequació dels jardins de Can Travé a Cubelles; la rehabilitació de la Platja Llarga, la senyalització de les rutes naturals, culturals i patrimonials i l’adequació del camí pedalable a Vilanova i la Geltrú; la creació del Centre d’Interpretació dels Americanos i la museïtzació del Castell a Sant Pere de Ribes, i la reconversió de Can Milà en centre de visitants a Sitges.


Aquestes actuacions es coordinaran des del Consell Comarcal del Garraf, conjuntament amb NODE Garraf, Agència de Desenvolupament. L’import total d’execució del projecte és de 2.343.716,19€, del qual el 50% serà finançat a càrrec del fons FEDER de la Unió Europea i la durada és de quatre anys. 

 

 


 


  • Ruta del Patrimoni del Garraf

    Ruta del Patrimoni del Garraf

  • Ruta del Patrimoni del Garraf

    Ruta del Patrimoni del Garraf