Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Garraf presenta al Fons Europeu un projecte de preservació dels camins, el patrimoni i la natura

La proposta ha estat treballada en diferents reunions del consell d’alcaldies i en taules de treball tècniques


22 de juny de 2016Els sis municipis de la comarca han treballat conjuntament amb el Consell Comarcal del Garraf en l’elaboració del projecte “Garraf: caminis, patrimoni i natura”, per tal de presentar-lo al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb l’objectiu “d’afiançar-nos encara més en una de les branques del que pot ser el motor comú de la comarca, que és el turisme”, segons va explicar ahir en roda de premsa Glòria García, presidenta de l’ens comarcal.

 

La proposta ha estat treballada en diferents reunions del consell d’alcaldies i en taules de treball tècniques per a consensuar el relat turístic i patrimonial, i parteix de la idea de cooperació amb els ajuntaments i NODE Garraf, i de la voluntat de fomentar el turisme en tant que activitat estratègica de l’economia comarcal, vinculada també amb el patrimoni cultural i natural.

 

En aquest sentit, García va agrair el compromís dels ajuntaments en l’elaboració del projecte i va manifestar la seva satisfacció perquè “per primera vegada el Garraf ha estat capaç de presentar un projecte conjunt al FEDER”.

 

Lluis Giralt, conseller delegat de medi ambient, agricultura i desenvolupament territorial, va explicar que l’eix 6 de la convocatòria està molt lligat al patrimoni i el turisme, i, en aquest sentit, “els ajuntaments tenien sobre la taula projectes, idees i propostes que lligaven amb aquest eix, i el que s’ha fet és anar concretant el projecte, tot amb la idea de donar la possibilitat de gaudir del patrimoni i de la cultura de la comarca”. El conseller també va detallar que els objectius del projecte són potenciar l’experiència del visitant, preservar el patrimoni cultural i natural, potenciar la creació de llocs de treball i incentivar el número de visitants a la comarca fora de les temporades turístiques. 

 

Amb aquest entorn i aquests antecedents el projecte que es presenta aposta per continuar amb la preservació d’espais, tant de patrimoni cultural com natural i la consolidació, coordinació i explicació de les rutes blaves (vora mar) i verdes (per l’interior de la comarca), tot creant unes rutes que lliguen natura i cultura com a part integrant de l’estratègia comarcal de cercar un turisme de qualitat basat en el benestar i la salut.

 

Aquest projecte ha de permetre, d’una banda, millorar la preservació del patrimoni, i de l’altra posar-lo en valor per millorar-ne el seu retorn econòmic. Es recorda que a la comarca hi ha hagut treball i politiques publiques en relació a la millora de l’oferta cultural i patrimonial i a la posada en valor dels equipaments culturals i patrimonials, així com del patrimoni natural.

 

El projecte inclou tres actuacions d’impacte comarcal, com la creació de la Ruta del patrimoni del Garraf, el desenvolupament d’una campanya de promoció de la comarca com a destí turístic i l’aplicació de les noves tecnologies a la promoció de les actuacions. Aquestes actuacions es coordinaran des del Consell Comarcal del Garraf, conjuntament amb NODE, Agència de Desenvolupament.

 

També s’hi inclouen vuit intervencions directes als municipis: Creació del Mirador de Canyelles, integrat al Parc d’Olèrdola; adequació dels jardins de Can Travé a Cubelles; rehabilitació de la Platja Llarga, senyalització de rutes naturals, culturals i patrimonials, i adequació del camí pedalable a Vilanova i la Geltrú; creació del Centre d’Interpretació dels Americanos i museïtzació del Castell a Sant Pere de Ribes, i conversió de Can Milà en centre de visitants a Sitges.

 

L’import total d’execució del projecte és de 2.343.716,19€ i implica el cofinançament del 50% dels ens locals.

 

 


  • Roda de premsa

    Roda de premsa

Documentació adjunta