Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

“Capvespres al Museu”: Copa de cava als jardins de la Masia i visita guiades al CIRMAC

Els dies 10, 11, 17, 18, 24, 25 i 31 d’agost, a les 19h.


29 de juliol de 2013La Masia d’en Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú, obrirà els capvespres dels dies 10, 11, 17, 18, 24, 25 i 31 d’agost, a les 19h, per tal que els visitants puguin gaudir d’una estada agradable als jardins, prendre una copa de cava i després fer una visita guiada al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, tot a un preu especial de 3€.

 

Aquesta iniciativa, anomenada “Capvespres al Museu”, neix amb la voluntat de seguir difonent la Masia d’en Cabanyes, un dels tresors patrimonials del Garraf, construïda el 1798 i considerada un cas excepcional en l’arquitectura de la Catalunya de finals de segle XVIII. L’exterior de la casa s’acosta al model italià de vil·la pal·ladiana, d’una gran harmonia i bellesa i es complementa amb els pòrtics, que ens remeten al mas tradicional català. L’interior segueix els models neoclàssics, amb una decoració refinada i afrancesada.

 

A la Masia d’en Cabanyes s’hi troba el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes espai cultural gestionat pel Consell Comarcal del Garraf i obert a tothom  per donar a conèixer i posar en valor el llegat de la família Cabanyes i explicar de manera entenedora i vivencial el Romanticisme, moviment cultural que, a la comarca del Garraf, va deixar una petjada tangible a través del seu patrimoni cultural.

 

L’exposició, centrada al voltant de la família Cabanyes i el moment històric del Romanticisme al Garraf i al conjunt de Catalunya, és explicada a través d’un llegat artístic, conservat pràcticament intacte en el seu escenari original. Recull les aportacions dels Cabanyes al patrimoni cultural en diferents àmbits: la literatura, la pintura, la ciència i la tècnica, l’arquitectura i el comerç marítim, i posa un èmfasi especial en la figura del poeta Manuel de Cabanyes (1808-1833), considerat l'introductor de la literatura romàntica europea al país.

 

La visita a la planta noble de la casa, ofereix al visitant un interessant viatge al segle XIX a través de les estances originals: la sala de música, la biblioteca, la saleta russa, els dormitoris, el menjador i la cuina, juntament amb un passeig pels porxos i els jardins, amb unes grans vistes sobre la zona.

 

A partir de l’1 de setembre, el CIRMAC torna al seu horari habitual: dissabtes i diumenges, amb servei de visita guiada a les 11h a les 12h i a les 13h. 

 

La Masia d’en Cabanyes romandrà tancada el primer cap de setmana d’agost i la zona de Pícnic romandrà tancada tot el mes d’agost.

 

 

 

Reserves pels "Capvespres al Museu":

 


Telèfons: 938115715, 619337584
Correu electrònic: masiadencabanyes@gmail.com o tessel·lascp@gmail.com

 

 

 

 

 

 


  • Capvespres al Museu

    Capvespres al Museu

  • Capvespres al Museu

    Capvespres al Museu

Enllaços relacionats