Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Pacte del Penedès Marítim reclama més avantatges per a la ciutadania als peatges de la C32

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, va participar a la reunió del Pacte Penedès Marítim celebrada ahir a Cunit.


15 de setembre de 2021El Pacte del Penedès Marítim, integrat pels municipis de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles, Olivella, Cunit, Calafell i el Vendrell, el Consell Comarcal del Garraf i el Consell Comarcal del Baix Penedès, es va reunir ahir amb presència també de la Federació Empresarial del Gran Penedès, per tractar diferents aspectes relacionats amb l'entrada en vigor dels nous descomptes al tram sud de la C-32, aplicats pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

 

Actualment el sistema comporta descomptes als turismes del 40% en el tram Castelldefels – Sitges i del 70% en el tram Sitges – el Vendrell, en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i laborable, en el mateix origen i destí, des del primer viatge. Beneficis que van ser ben rebuts, ja que va suposar un canvi de model i es tracta d'un sistema universal que no posa cap topall al número de viatges realitzats. Unes bonificacions que arriben a un major nombre de persones, però que es consideren insuficients perquè el Pacte demanava més descomptes, i perquè la recurrència que abans tenia un 60% de descompte ara no el té.

 

Els alcaldes i les alcaldesses, i els representants dels Consells Comarcals lamenten que no es bonifiqui addicionalment als usuaris i usuàries que realitzen els viatges d'anada i tornada de forma habitual com venia sent fins l'1 de setembre, que s'arribava fins al 60% en aquests casos. I en aquesta línia continuaran treballant: premiar la recurrència i aconseguir el 50% al peatge de Vallcarca pel nou sistema universal. A més, també manifesten que demanaran les dades exactes d'aquest nou model per conèixer com afecta a la població segons el tipus de trajecte que realitza, així com el volum de trànsit que hi ha hagut en els darrers mesos.

 

Per això, els municipis proposen una propera trobada amb el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, per tal d'analitzar i valorar el nou model i la repercussió cap a la ciutadania.

 

A més, demanaran el compromís amb l'acord del Pacte del Penedès Marítim de les demandes del territori, és a dir, el 100% de bonificació a la barrera de Cubelles, el 50% des del primer viatge a la de Vallcarca i, a més, arribar fins el 60% en aquest peatge per a trajectes habituals.

 

I també han anunciat que aquestes demandes es formularan en forma de proposta al Parlament de Catalunya per tal que l'executiu català assumeixi aquesta mesura en el Pressupost del 2022.


  • Reunió del Pacte del Penedès Marítim

    Reunió del Pacte del Penedès Marítim