Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Sitges obre el nou Centre d’Atenció al Visitant a la masia Can Milà

Forma part del projecte ‘Garraf: camins, patrimoni i natura’, que neix de la cooperació entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments


30 de juliol de 2021El nou Centre d’Atenció al Visitant ubicat a la masia de Can Milà de Sitges, en una de les principals vies d’entrada a la vila, ha obert portes, avui després de la reforma integral de l’espai. L’Ajuntament de Sitges vol oferir una millor experiència a turistes, visitants i residents, així com ser un dinamitzador de la promoció d’un model turístic competitiu, sostenible i inclusiu. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha remarcat que “la tecnologia tindrà un paper molt important tant per facilitar informació a nivell extern com per a la recollida de dades de gestió interna. Tenim clar, que un bon lloc per visitar, primer, ha de ser un bon lloc per viure, i la informació que obtindrem ens ajudarà a gestionar millor la destinació”.

 

Les obres de millora de Can Milà i el seu entorn han tingut un cost de 593.608,77 €, dels quals el 50% està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i el 50% restant entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona a parts iguals. La presidenta del Consell Comarcal, Mònica Gallardo, ha destacat que “el nou Centre d’Atenció al Visitant de Sitges forma part del projecte Garraf: camins, patrimoni i natura, que aglutina sota un relat comú diverses iniciatives dels municipis, relacionades amb la promoció i la projecció del Garraf en l’àmbit patrimonial i natural, amb l’objectiu de potenciar l’experiència de les persones que visiten la comarca, fomentar la creació de llocs de treball i incentivar les visites fora de les temporades turístiques. El projecte neix de la cooperació entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de la comarca”.

 

La remodelació s’ha desenvolupat al llarg de 12 mesos, durant els quals s’ha fet l’adequació de la casa principal i de l’edifici de servei, així com l’arranjament del jardí i el condicionament d’un aparcament per al públic. El regidor de Turisme, Luís Miguel García, ha remarcat que “el nou Centre estarà tecnificat i serà un lloc de referència logística i informativa. Internament, les dades que recollirem ens permetran segmentar i conèixer millor el perfil del turista i, per tant, fer una planificació acurada de la gestió de la destinació i de la promoció enfocada als nostres turistes potencials. Les dades també aporten informació per millorar la vila per als propis residents en qüestions com la neteja o la seguretat, per exemple”.

 

Sobre el nou espai

 

A la casa principal de Can Milà s’ubica l’espai informatiu, amb una proposta de comunicació interactiva per potenciar el coneixement i la difusió del patrimoni cultural sitgetà i de la comarca, amb un contingut atractiu i dinàmic. A l’edifici de servei, es troba la regidoria de Turisme de Sitges amb la finalitat d’aglutinar els serveis turístics de l’ajuntament en un mateix espai.

 

La concepció dels espais exteriors s’ha treballat conjuntament amb l’entitat Biodiversitat Sitges. Totes les plantacions d’espècies autòctones es faran a partir del mes de setembre, respectant els cicles naturals. S’hi instal·laran també caixes niu per a aus i insectari i plafons informatius amb les definicions de les diferents espècies de flora i fauna de l’entorn.

 

Posteriorment en una segona fase, s’estudia la creació d’un multi espai, destinat a la creació i projecció de noves actuacions tecnològiques aplicades al Turisme, així com un centre destinat a la formació en competències digitals. També en aquesta segona fase, es crearà un jardí per a papallones, un projecte que atrau lepidòpteres a partir d’espècies florals concretes.


  • Can Milà

    Can Milà

Enllaços relacionats