Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Salut emocional jove


Aquesta pàgina està en construcció

 

De les múltiples problemàtiques que poden afectar les persones durant l'etapa d'adolescència i joventut, n'hi ha algunes que han vist augmentat el seu nivell d'incidència i d'intensitat en els darrers anys: bullying a xarxes socials, assetjament i violències masclistes a través del mòbil, suïcidi com a primera causa de mort no natural entre joves de 15 a 34 anys a Catalunya (per davant dels accidents de trànsit), etc. 

 

En aquest sentit, es considera que la gestió saludable de les emocions és un factor de protecció davant múltiples amenaces al benestar del col·lectiu jove i a la construcció del seu projecte vital. La pandèmia del COVID-19 ha posat en relleu la importància de la gestió de les emocions durant el període de confinament i davant la “nova normalitat” a la qual s’enfronten els i les joves.

 

Les regidories de Joventut de tot el Garraf han expressat l'interès en la creació d'un projecte d'abast comarcal que pugui millorar l'atenció al col·lectiu jove en aquest àmbit. Per poder iniciar una estratègia conjunta, l’any 2020 el Servei comarcal de Joventut va encarregar un estudi sobre la salut emocional de les persones joves del Garraf, al qual van participar més de 600 joves d’entre 12 a 19 anys. Podeu consultar l'estudi a Publicacions.

 

Actualment s'estan analitzant els objectius pedagògics resultants de l'estudi, i es treballa principalment una proposta formativa adreçada a joves i docents dels centres educatius del Garraf. 

 

Adreçat a:

Joves de 16 a 29 anys. Professionals que treballen amb joves. Famílies.

 

Horari:

A definir

 

Contacte:

Servei comarcal de joventut

93 810 04 00 (extensió #1209)  

joventut@ccgarraf.cat

 

 


Enllaços relacionats