Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Ajuntament de Sant Pere de Ribes - SOF


Definició i oferta formativa  Info actualitzada 2021-2022

El SOF (Servei d'Ocupació i Formació) neix al maig del 2010 amb l’inici de la formació ocupacional i la seva homologació com a centre col·laborador del SOC. Actualment es porten a terme accions dirigides a la formació i els projectes ocupacionals:

 

Simulació d'Empreses amb Finalitats Educatives (SEFED)

Programa adreçat a la formació en el camp de l’administració i la gestió d’empreses mitjançant la simulació com a metodologia d’aprenentatge. Obtenció del "Certificat de professionalitat de Gestió d'Activitats Administratives"

Durada: 820 hores presencials, 80 hores de pràctiques en empreses.

Inici: 25 de gener 2021

Horari: De 8:30 a 14:30h.

Persones destinatàries: Persones en situació d’atur majors de 16 anys.

Requisits d’accés: Inscripció al Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandant d’ocupació no ocupat(DONO). Cal tenir el Graduat Escolar o l’ESO- en cas contrari cal realitzar una prova de nivell.

Inscripcions: C. Miquel Servet (Aulari Blanc ) 08812 Sant Pere de Ribes. 938 962 301 (Ext. 474) marquezcy@santperederibes.cat

 

ACTIC (Acreditació de competències de tecnologia de la informació i la comunicació)

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes és centre col·laborador de la Generalitat de Catalunya per tal de realitzar la prova de competència TIC.

Horari per a realitzar la prova: de dilluns a divendres a les 9:30 h.

Cal demanar hora i fer la inscripció a través del portal:  http://acticweb.gencat.cat

Persones destinatàries: Persones en actiu i persones en situació d’atur.

Preu prova: depenent del nivell. Hi ha bonificacions per a famílies nombroses, persones amb discapacitat i exempcions per a persones a l’atur.

Informació: http://acticweb.gencat.cat   i a l’edifici Aulari Blanc a les Roquetes. C. Miquel Servet, 2. 938 962 301

 

Programa de Formació Inicial (PFI)

Programa formatiu adreçat a joves que no han finalitzat l’ESO, que combina la formació teòrica i pràctica amb un període de pràctiques formatives en empreses.

Durada: Setembre - Juny

Inici: Nou curs Setembre 2020

Persones destinatàries: Joves entre 16 i 21 anys sense el GES.

Especialitats: Aux. de vendes oficina i atenció al públic / Aux. Hosteleria, cuina i serveis de restaurant i bar.

Inscripció: Aulari Blanc

Informació: Oficines d’Atenció Ciutadana, Edifici de Can Puig i Aulari Blanc.

També per correu a ocupacio@santperederibes.cat

 

Garraf Singular 2020

Garraf Singular és un projecte comarcal que s’executarà durant l’any 2020 i 2021 que pretén aconseguir la inserció laboral o acadèmica de les persones participants a partir de la millora de la seva ocupabilitat, alhora que contribueix a cobrir la demanda laboral de la comarca en relació a diferents perfils professionalitzats del sector turisme.

Aquest programa s'adreça a joves d’entre 16 i 29 anys que estiguin buscant feina, o vulguin reinserir-se al món educatiu o progressar laboralment en el sector turístic.

 

El projecte Garraf Singular 2020 combina :

-Orientació i acompanyament laboral durant tot el projecte: assessorament individualitzat, orientació professional i en emprenedoria, informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació, treball de competències transversals.
-Formació: Inclou formació professionalitzadora del sector turístic que es complementarà amb un període de pràctiques professionals en empreses i amb possibilitats d’inserció laboral.

Actualment oferim 2 formacions:

- Màrqueting digital i atenció al client.

- Reparació de vehicles de mobilitat personal.


Requisits de les persones participants:

Joves d’entre 16 i 29 anys (amb o sense GESO i també amb titulació superior)

Inscrits/tes a l'Oficina de Treball del SOC, com a Demandants d'Ocupació No Ocupats (DONO) o com a Millora d'Ocupació.

Ser beneficiaris/es del programa de Garantia Juvenil.

Si estàs interessat/da et pots adreçar a:

OAC's de Ribes o Roquetes indicant  interès en el programa SINGULARS.

Enviant correu electrònic a ocupacio@santperederibes.cat indicant NOM, COGNOMS, DNI, DATA DE NAIXEMENT I TELÈFON actualitzat on et puguem localitzar.

 

Programa de Projectes innovadors i experimentals 

Pretén millorar l’activitat del sector serveis (hostaleria i sociosanitari), generador principal d’ocupació del territori, mitjançant la cooperació público-privada i possibilitar la inserció sociolaboral de les persones més vulnerables.

L’objectiu del programa és donar suport a persones majors de 30 anys en situació d’atur, prioritzant les persones aturades de llarga durada que estiguin interessades en orientar i/o continuar desenvolupant el seu objectiu professional en l'àmbit de l'hostaleria en qualsevol de les seves vessants. També joves que han estat a un Programa de Formació e Inserció-Pla de Transició al Treball en l’especialitat d’Aux. D’Hoteleria: cuina i serveis de restauració.

Per altra banda, es posaran en marxa noves metodologies que s’adaptin a les necessitats reals de les empreses del sector hostaler, per tal d’obtenir millors resultats en els processos de selecció i creació de borses de treball.

Més informació: 938 109 290 ocupacio@santperederibes.cat

 

 Programa UBICAT

L’objectiu del Programa “Ubicat” és dur a terme projectes que desenvolupin actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones aturades, inactives, o persones treballadores, preferentment, aquelles que es troben en una situació de precarietat laboral.

Les actuacions ocupacionals que es podran desenvolupar són:

*Actuació d’orientació sociolaboral.
*Actuació de coneixement de l’entorn productiu, d’acostament a les empreses i de prospecció laboral
*Recursos per a la capacitació del personal tècnic.


Per a més informació contacteu amb lorentegn@santperederibes.cat

 

projecte F.R.I.D.A (Formació Recerca i Inserció per a Dones que s'Activen)

 

Aquest projecte està adreçat, única i exclusivament, al col·lectiu de dones, de per si més castigades per l'atur i amb més problemes per accedir a una feina.

Les dones presenten taxes més elevades de desocupació que els homes, fet que també es constata al municipi de Sant Pere de Ribes. Aquesta situació de baixa incorporació al mercat laboral, es fa més evident en algunes dones amb especial vulnerabilitat i per tant, més dificultats d'inserció laboral (víctimes de violènsia masclista que pateixen o han patit alguna malaltia greu, tenen alguna diversitat funcional (excepte discapacitat intel·lectual que queden recollides dins del projecte comarcal TIMOL) o amb situació de càrregues familiars que dificulten l'accés a un lloc de treball i per tant contribueixen a tenir més mancances socio-econòmiques) degut a que han de fer front a altres realitats que estan obstaculitzant la seva incorporacióal mercat de treball.

 

Aquest programa arrenca al juliol de 2020 i finalitza al Desembre de 2021. Durant aquest temps es pretén donar suport i orientació laboral fins a un màxim de 40 dones, amb dificultats per accedir al mercat laboral, proporcionant eines que les ajudin a millorar el seu perfil professional.

Entre les accions que estan previstes desenvolupar es dissenyarà un itinerari Personal Individual (ipi) per a cadascuna de les participants i se'ls ofreirà sessions de formació per millorar les seves competències personals i professionals.

 

Aquest és un projecte propi de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Per a més informació del programa podeu contactar a través de_

ocupacio@santperederibes.cat

 


 • Municipi: Sant Pere de Ribes
 • Tipus de centre: Públic
 • Adreça: Pl. de la Vila 1 - 08810 / Pl. de la Vinya d'en Petaca, 1 - 08812
 • Telèfon: 938 967 300
 • Email: oacribes@santperederibes.cat / oaclesroquetes@santperederibes.cat
 • Horari: De dilluns a divendres de 8:30 a 14 h.
  Dilluns i dimecres de 16 a 19 h. (Ribes)
  Dimarts i dijous de 16 a 19 h. (Les Roquetes)
  Del 15 de juliol al 15 de setembre tancat a les tardes.
 • Xarxes socials:
Centra els elements al mapa