Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes


 

 

 

La Masia d’en Cabanyes és un dels tresors patrimonials del Garraf, construïda el 1798 i considerada un cas excepcional en l’arquitectura de la Catalunya de finals de segle XVIII. L’exterior de la casa s’acosta al model italià de vil·la pal·ladiana, d’una gran harmonia i bellesa, i es complementa amb els pòrtics, que ens remeten al mas tradicional català. L’interior segueix els models neoclàssics, amb una decoració refinada i afrancesada.

A la Masia d’en Cabanyes s’hi troba el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) espai cultural gestionat pel Consell Comarcal del Garraf i obert a tothom per donar a conèixer i posar en valor el llegat de la família Cabanyes i explicar de manera entenedora i vivencial el Romanticisme, moviment cultural que, a la comarca del Garraf, va deixar una petjada tangible avui en dia, a través del seu patrimoni cultural.

El Centre desenvolupa la seva activitat en quatre línies de treball: el museu, les activitats culturals, socials i pedagògiques, el lloguer d’espais i el lleure a la zona de picnic.

L’exposició, centrada al voltant de la família Cabanyes i el moment històric del Romanticisme al Garraf i al conjunt de Catalunya, és explicada a través d’un llegat artístic conservat pràcticament intacte en el seu escenari original, tant pel que fa a l’espai construït com a l’entorn natural.

Recull les aportacions dels Cabanyes al patrimoni cultural en diferents àmbits: la literatura, la pintura, la ciència i la tècnica, l’arquitectura i el comerç marítim, i posa un èmfasi especial en la figura del poeta Manuel de Cabanyes (1808-1833), considerat l'introductor de la literatura romàntica europea al país. Destaca també el pintor Alexandre de Cabanyes a qui devem la conservació de la masia i els seus tresors. La visita a la planta noble de la casa, ofereix al visitant un interessant viatge al segle XIX a través de les estances originals: la sala de música, la biblioteca, la saleta russa, els dormitoris, el menjador i la cuina, juntament amb un passeig pels porxos i els jardins, amb unes grans vistes sobre la zona.

La Masia d'en Cabanyes obre al públic els dissabtes i diumenges d'11 a 14h. Podeu consultar tota la informació de les visites i horaris al web www.masiadencabanyes.cat

 

També es poden concertar visites de grup (màxim 25 persones) qualsevol dia de la setmana. Les reserves es poden fer omplint el formulari que trobareu fent clic aquí, enviant un correu electrònic a masiadencabanyes@ccgarraf.cat o trucant al telèfon 938115715.

 

Preu de l'entrada:

 

Visita guiada: 3,20 €
Entrada reduïda individual: 2,20 € (Majors de 60 anys, pensionistes, estudiants, persones a l’atur, família nombrosa, convenis especials)
Nens/es i joves de 0 a 16 anys/ Membres ICOM: gratuïta
Visita guiada amb material pedagògic: 3,35 €

 

Super 3

 

 

Entrada reduïda (prèvia acreditació): 2,20 €

Nens de 4 a 11 anys

Estudiants fins a 25 anys

Famílies nombroses.

Carnet jove

 

Entrada gratuïta (prèvia acreditació):

Jubilats, pensionistes i majors de 65 anys

Aturats

Nens fins a 3 anys

Membres ICOM

Docents Generalitat de Catalunya

Associació de Gestors Culturals de Catalunya

Associació de Museòlegs de Catalunya

Institut d’Estudis Penedesencs

Servei de Normalització Lingüística (alumnes i voluntaris per la llengua)

Periodistes acreditats

Primer diumenge de cada mes

Nens amb carnet del club Super Tres

Amics de la Biblioteca Museu Balaguer

Amics dels Museus de Sitges

Amics del Museu del Ferrocarril

Univers UPC

Universitat de Barcelona i UAB

Carnet de Biblioteca

 

Acords amb sector cultural:

Membres d'Espais Escrits – Xarxa de Patrimoni Literari Català: 2x1

Membres de l'Associació del Moble: 2€

Carnet Recercat (membres dels centres i instituts d’estudis de parla catalana): 2€

Amics de Cases Singulars: 50% sobre tarifa normal

 

PUBLIC DE GRUPS

Visites guiades per a grups amb un màxim de 25 persones/grup i prèvia concertació

Adults 2,50 €

 

Els pagaments es realitzaran en efectiu i/o mitjançant transferència bancària en cas de grups. No s’accepten targetes de crèdit. 

 

La Masia d’en Cabanyes combina l’activitat de museu amb el lloguer de sales i jardins: la sala de les voltes, la sala Alexandre de Cabanyes, la galeria porticada i els jardins per a la celebració d’esdeveniments privats (festes, casaments, aniversaris...), socials (trobades, actes, presentacions, xerrades, tallers...), empresarials (reunions, formació, celebracions...). Les reserves es poden fer omplint el formulari que trobareu al web del centre www.ccgarraf.cat, al correu electrònic masiadencabanyes@ccgarraf.cat o trucant al telèfon 938115715.

 

 

 

 


 • Centre d'Interpretació del Romanticisme

  Centre d'Interpretació del Romanticisme

 • Centre d'Interpretació del Romanticisme

  Centre d'Interpretació del Romanticisme

 • Centre d'Interpretació del Romanticisme

  Centre d'Interpretació del Romanticisme

 • Turisme Familiar

  Turisme Familiar

Documentació adjunta

Enllaços relacionats