Municipi de Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes és un municipi de la comarca del Garraf que, amb una extensió de 40,71 km2, limita al nord amb els termes de Canyelles i d'Olivella; a l'est, també amb el d'Olivella; al sud, amb el de Sitges i la petita franja de la Mediterrània; i a l'oest, amb el municipi de Vilanova i la Geltrú. Dels 26 km de costa que té la comarca, una petita part de 658 m correspon a Sant Pere de Ribes.

El municipi es divideix en diferents nuclis de població, sent Ribes i les Roquetes els més poblats, tot i que també hi ha Puigmoltó, la Vilanoveta i un important conglomerat d'urbanitzacions com Mas Parés de Dalt, Els Cards, Mas Alba, Vallpineda, Can Pere de la Plana, Els Garrofers, Rocamar, Can Lloses-Can Marcer, Can Macià (Los Viñedos), Mas d'en Serra i els Colls.

La plana agrícola, les masies i cases disseminades pel terme municipal i per l'interior del Parc del Garraf són els valors paisatgístics més importants, juntament amb les rieres de Ribes i de Begues que constitueixen antics camins de penetració cap a l'interior.

Econòmicament el municipi es dedica al sector serveis, tot i que hi té encara una forta presència l'activitat agrícola (sobretot dedicada a la vinya) i també disposa d'alguns sectors de desenvolupament industrial.

Sant Pere de Ribes ha crescut espectacularment des dels anys seixanta: l'encant de la vila, el seu enclavament a les portes del Parc del Garraf i la bona comunicació han afavorit aquest fet.

El municipi en xifres

Darrera actualització: 27.10.2022 | 10:56
Darrera actualització: 27.10.2022 | 10:56