Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

La comarca

El Garraf té una superfície de 185,10km2, dels quals 139,35Km2 són no urbanitzables. La comarca es divideix en sis municipis, quatre litorals i dos de muntanya. Els municipis que tenen costa són Cubelles (13,5 km2), Vilanova ila Geltrú (34km2), Sant Pere de Ribes (40,8km2) i Sitges (43,80Km2). Els dos municipis de muntanya són Canyelles (14,20km2) i Olivella (38,8Km2). 

 

El Garraf és una comarca petita en dimensió i en nombre de municipis (sis), el seu territori posseeix un alt valor paisatgístic i mediambiental, tant el terrestre com el marí. Té una alta qualitat de vida pel valor de les seves platges, el seu paisatge natural i urbà i per la seva estructura comercial, d'oci i gastronòmica. Es troba geo-estratègicament en una situació de gran oportunitat, amb bones infraestructures i contigua a dues àrees de forta i dinàmica activitat econòmica com són l'Alt Penedès i Barcelona. Té una estructura d'activitat econòmica diversificada.

 

La comarca del Garraf limita geogràficament al nord i en gran part de l'oest amb el Massís del Garraf i al sud amb el Mar Mediterrani. El 75% de la població es concentra a la plana del Garraf, que defineix les seves vores en el canvi de pendent del territori el qual adquireix un percentatge superior al 20%, límit permès legalment per a classificar àrees urbanitzables. El Garraf delimita administrativament a l'est amb la comarca del Baix Llobregat, al nord amb l'Alt Penedès i a l'oest amb el Baix Penedès.