Presidència

Mònica Gallardo i Montornés, consellera de Junts per Catalunya, va ser escollida nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf en un ple extraordinari realitzat el dijous 22 d'abril a la Masia d’en Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú. Gallardo ha comptat amb el suport de 17 consellers i conselleres.

Aquest relleu forma part del pacte de govern d’aquest mandat, en què el grup comarcal del Partit dels Socialistes de Catalunya i el grup comarcal de Junts per Catalunya van acordar la presidència compartida de l’ens comarcal. El canvi s’ha avançat uns mesos per la renúncia la presidenta Abigail Garrido Tinta, per a assumir properament el càrrec de Diputada de Turisme a la Diputació de Barcelona.

Durant la presa de possessió, Mònica Gallardo va afirmar que “aquest canvi de presidència es produeix quan hem arribat gairebé a la meitat del mandat i, per tant ens hem demostrat tots plegats, que malgrat les diferències, hi ha molt més que ens uneix i que fa possible que puguem tirar endavant els compromisos derivats de les competències d’aquesta institució comarcal”.

En aquest sentit, la nova presidenta va destacar que “aquest relleu no és més que la reafirmació d’un compromís polític que fins fa pocs minuts ha liderat la presidenta, Abigail Garrido”, a qui va agrair públicament per la “generositat i complicitat en el camí recorregut en aquests gairebé dos anys”.

D’altra banda, Gallardo va ressaltar el treball conjunt i coordinat entre conselleres i conselleres, ajuntaments, equips professionals del Consell Comarcal del Garraf i entitats, per a estar al costat de les persones durant aquest darrer any, especialment marcat per la Covid-19.

Així mateix, la presidenta va posar en valor “la voluntat de traçar un full de ruta conjunt, en l’àmbit privat i públic, amb institucions, empreses i sindicats en espais de treball i de presa de decisions com el Pacte Comarcal per l’Ocupació” i, en aquest sentit, va afegir que “afrontem el futur amb nous espais de diàleg constant que es traslladaran en breu de la mà de l’Agència de Desenvolupament Node Garraf amb la presentació d’un Pla Estratègic d’activitat econòmica de la nostra comarca”.

Davant la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, Gallardo va refermar el compromís del Consell Comarcal del Garraf en la recerca de recursos amb les administracions superiors, que permetin generar les oportunitats necessàries per a revertir la situació.

En aquest sentit, la presidenta va recordar la cooperació amb els ajuntaments i entitats per al desenvolupament de diferents programes comarcals que compten amb cofinançament de fons europeus, i que poden posicionar la comarca com a referent en la investigació i el desenvolupament d’eines tecnològiques per a millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència. Gallardo també va destacar que “l’arribada dels fons Next Generation ens interpel·la a treballar en la cooperació entre municipis més que mai”.

Finalment, la presidenta va afirmar que “el Pla de Mandat 2019- 2023 manifesta clarament la nostra voluntat d’enfortir les polítiques socials per garantir els drets i la igualtat d’oportunitats, la promoció de l’accés a l’habitatge, la preservació de la riquesa del nostre entorn i el nostre patrimoni, i la lluita contra el canvi climàtic amb la implementació de polítiques de transició energètica”.

Darrera actualització: 19.04.2022 | 18:19
Darrera actualització: 19.04.2022 | 18:19