Memòria de Legislatura 2015-2019

Aquesta és una memòria del Consell Comarcal del Garraf per a exposar de manera sintetitzada el que ha esdevingut en aquesta institució durant els darrers quatre anys de la legislatura 2015-2019.

Té voluntat d’expressar quins són els serveis i activitats que es desenvolupen i s’executen des de l’administració comarcal. Serveis, programes, activitats que es desenvolupen d’acord amb les administracions superiors que queden concretats en la delegació de competències, contractes-programes, subvencions, entre d’altres.

En aquest sentit, aquesta memòria és un recordatori per a poder compartir i prestigiar la feina d’aquesta institució, a voltes desconeguda. Així mateix, té voluntat d’il·lustrar allò que ha ocorregut més enllà del marc estrictament competencial d’acord amb el Pla de Mandat i d’acord amb les oportunitats sorgides i compartides amb el territori.

Hom recorda els objectius que es van establir a l’inici de la legislatura:

  • Fomentar el debat polític institucional des del Consell Comarcal com a representant de la globalitat del territori.
  • Donar suport i cooperació des del Consell Comarcal del Garraf als municipis, en allò que queda establert en la normativa vigent (delegació de competències, contractes-programa, convenis de col·laboració, etc.) i, més enllà d’això, d’acord amb la voluntat de treball compartit en benefici de la comunitat.
  • Desenvolupar les polítiques socials - des d’un punt de vista ampli - com a prioritat de les actuacions del Consell Comarcal del Garraf.
  • Executar del Pla de desenvolupament econòmic i social 2014-2020 i la participació en els treballs del Pla Territorial de l’àmbit del Penedès.
  • Prioritzar de les accions vinculades als serveis socials, l’ocupació, la disminució de l’atur i l’enfortiment de les polítiques relacionades amb el benestar social, la preservació del territori i l’habitatge. Les polítiques de patrimoni com a eix de desenvolupament econòmic i social.
  • Considerar el Consell Comarcal del Garraf com a institució que vehicula el debat sobre el futur de la comarca, amb vocació de planteig de futur i suma de les sensibilitats municipals i dels representants democràtics del territori.
  • Aprofundir en les línies de treball en relació a les comarques del Penedès històric.
Darrera actualització: 28.04.2022 | 11:23
Darrera actualització: 28.04.2022 | 11:23