Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Un conte il·lustrat ajudarà a incentivar la comunicació entre pares i fills

El Consell Comarcal i tots els ajuntaments del Garraf publiquen el conte “Una setmana per recordar” de Xavier Raventós amb il•lustracions d’Eva Bolaño


26 d'abril de 2016El Consell Comarcal i els ajuntaments d’Olivella, Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú han publicat el conte "Una setmana per recordar", de Xavier Raventós, amb il·lustracions d’Eva Bolaño i editat per El Ceip i la Nansa.

 

Aquest conte sorgeix en el marc del Pla de prevenció de drogodependències Traca, com a eina per incentivar la comunicació de pares i mares amb els seus fills i filles, sobre temes relacionats amb les drogues, la sexualitat, el tabac, els models de família, la presa de decisions, la cura del cos, entre d’altres.

 

El conte està adreçat especialment a aquells infants que fan el pas de la primària a la secundària, una franja d’edat, els 12 anys, per la qual no existien materials per treballar des de la prevenció. Segons Teresa Llorens, consellera comarcal de joventut, “la prevenció és un element clau en les polítiques públiques, sobre tot quan parlem de polítiques de ciutadania que aposten per afavorir l’autonomia i l’apoderament de les persones”.

 

“Una setmana per recordar” està estructurat en set capítols, d’acord amb els dies de la setmana i comença amb la història d’un pare que proposa un joc al seu fill, amb pistes repartides pel seu ordinador.  Per Xavier Raventós, autor del text, “la voluntat és que en cada capítol hi hagi un ambient molt saludable de relacions entre pares i fills, és una història que necessita que els pares estiguin al costat dels joves, no és només traspassar saviesa de pares a fills, sinó que els pares també aprenen que els fills tenen problemes, que els fills tenen dubtes i que els fills també els hi poden ensenyar actituds i coses que porten des de l’escola”.

 

Per la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, “aquest és un llibre que parla dels valors, la diversitat i la tolerància i ens recorda que hem d’educar els nostres fills amb sentit crític perquè siguin més lliures com a persones”.

 

La publicació es distribuirà entre els alumnes de 6è de primària, a través dels ajuntaments. També s'inclourà una guia didàctica, així com un llistat de serveis i departaments de cada municipi on es pot trobar més informació o resoldre dubtes en relació al procés de canvis dels fills. 


  • Conte "Una setmana per recordar"

    Conte "Una setmana per recordar"

Enllaços relacionats