Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

FIMPT @Vilanova i la Geltrú

38è Festival Internacional de Música Popular i Tradicional


Del 15 de juny de 2018 al 17 de juny de 2018El FIMPT arriba aquest cap de setmana a la 38a edició proposant 18 actuacions musicals en diferents escenaris de la ciutat i els seus carrers i places. L'escenari principal serà la nova plaça del Port, que acollirà les actuacions de gran format, com ara la rumba de Muchacho & Los Sobrinos, amb l'espectacle "Carabutsí", divendres al vespre, o la cúmbia rebel dels colombians Puerto Candelaria, també el dia 15 a la nit.

 

L'adaptació de Carles Cases de la cançó "Passeig del Carme" de Pere Tàpias obrirà aquest divendres, 15 de juny, una nova edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, el FIMPT. Cases ha escollit la versió amb el ritme del sirtaki per seguir el ritual d'inauguració del Festival, interpretant una peça genuinament vilanovina, que en anteriors edicions ja han versionat músics com ara Carles Sanjosé, Carles Belda, Gemma Humet, Toti Soler, Elisabeth Raspall, Carles Dènia, i la banda de l'Escola i Conservatori Mestre Montserrat.

 

El músic i compositor català portarà també a l'escenari del Teatre Principal el seu espectacle "L'esperit dels Obama", una reinterpretació personal de les melodies espirituals negres. Les entrades es poden comprar a www.vilanova.cat/fimpt o des d'1 hora abans del concert a la taquilla del Teatre Principal.

 

Dissabte serà el torn de Kepa Junkera, acompanyat de convidats de luxe, com la mallorquina Miquela Lladó, el valencià Hilari Alonso i la Cobla Maricel, per presentar el seu últim treball, "FOK". A la mitjanit, la plaça del Port es transformarà amb els ritmes festius de Biflats, una "Catalan Fanfare".

L'escenari principal del FIMPT es desplaçarà diumenge fins l'auditori Eduard Toldrà per escoltar la producció catalano-polonesa de Janusz Prusinowski i Manu Sabaté. Una col·laboració musical que explora el diàleg entre les dues tradicions musicals. Els encarregats de cloure el FIMPT seran els gallecs Os d'abaixo, que presenten el seu nou disc, "Quixera ser dos paxaros".

 

A banda dels concerts en els escenaris principals, al llarg dels tres dies se succeiran altres activitats musicals com els preludis grallers, a càrrec del duet Criatures, divendres a la rambla Principal, la cercavila dels alumnes de música tradicional de l'ECMM i d'Els Francolins, dissabte pels carrers del centre, el vermut-jam session tradicional, a càrrec de Marcel Casellas, Marc del Pino i Roger Andorrà, dissabte, i el Firasac, diumenge, amb la fira dels Luthiers, la cercavila de sacs de gemecs i l'actuació al pati del castell de la Geltrú, a càrrec dels mallorquins Es vell monara i es de Can Bou. Com a novetat també destaquen els dos concerts de proximitat, ubicats a la FIMPTeca, l'espai gastronòmic de la plaça del Port, amb Bea Valladares Son Tres Trio el divendres i Carla Barroso i Cameron Moore el dissabte.

 

La nova imatge del Festival és obra del dissenyador vilanoví Albert Lleó.

 

Més informació a FIMPT.