Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Visites a la Masia d'en Cabanyes

Dissabtes i diumenges de juliol, d’11 a 14 h


Del 4 de juliol de 2020 al 26 de juliol de 2020El Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes és un espai situat a la Masia d’en Cabanyes, que promociona el turisme cultural a través de l’exposició permanent i la programació d’activitats culturals i educatives.  L’exposició, centrada enla família Cabanyes, és una eina que facilita el coneixement del moviment romàntic i acosta el públic visitant al moment històric en què es produeix. El llegat, conservat pràcticament intacte, mostra l’escenari privat on es va desenvolupar la vida d’una família benestant en el temps del romanticisme: La nissaga Cabanyes.  La visita al Centre d’Interpretació del Romanticisme permet també gaudir d’un entorn natural privilegiat, tot descobrint el jardí romàntic, el bosc i la zona de pícnic.

 

La visita comença per la planta baixa on s'ha instal·lat una nova exposició que recull les aportacions dels Cabanyes al patrimoni cultural en diferents àmbits: El Romanticisme, el paisatge, l’arquitectura, la ciència i la tècnica i el segle XIX. El poeta Manuel de Cabanyes esdevé l'eix central de l'exposició, ja que és el personatge més representatiu per la seva obra i la seva figura i perquè és considerat l'introductor de la literatura romàntica europea al país.  Per posar en valor el seu llegat, s'exposen elements que estaven amagats o que no estaven en condicions de ser exposats. Una de les peces més importants és el manuscrit “Predulios de mi lira”, un recull de dotze poemes escrits l'any 1833, que parlen de la llibertat, l’amistat, l'amor i la mort. Aquest espai també destaca altres membres de la família que són un exemple del què ha significat el segle XIX a Catalunya: Els pintors Joaquim i Llorenç de Cabanyes, el comerciant i viticultor Josep Anton de Cabanyes i l’especialista en matemàtiques i ciències naturals Josep Maria de Cabanyes.

 

El recorregut continua per la primera planta,  on es poden visitar les estances de la família tal com eren al segle XIX: La sala de música, la biblioteca, la sala russa i el dormitori d'en Manuel de Cabanyes. S'han recuperat alguns espais com la cuina i l'habitació del pintor Alexandre Cabanyes, que va morir en aquesta masia i també s'ha restaurat una gran part de la col·lecció pictòrica. La vista d'aquesta planta s'estén fins els porxos, els antics menjadors i la cuina. Finalment, a l'últim espai de l'exposició es pot veure un mapa dels equipaments museístics de cada municipi, que anima i motiva el públic a visitar la resta de museus de la comarca i descobrir el patrimoni cultural del Garraf.

 

 

 

 

 


Preu
Entrada gratuïta els caps de setmana de juliol