Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Jornada Prevenció de l’extremisme violent

que utilitza l’Islam com a excusa


15 de maig de 2019Els i les professionals públics en l’àmbit de l’acollida, les migracions i la ciutadania necessiten una actualització de la seva formació bàsica en l’àmbit de la prevenció dels extremismes violents, qüestió que ha agafat especial rellevància després dels atemptats del 17A.


Aquesta formació ha d’abordar dos aspectes principals: d’una banda, el coneixement de l’entorn cultural i del procés de construcció d’identitat del jovent i, d’una altra, el marc de disseny i desplegament de les polítiques públiques de prevenció dels extremismes violents.


Per quina raó abordem la qüestió de la construcció de la identitat? Perquè tot apunta a que aquesta qüestió és molt rellevant en relació al desenvolupament de les ideologies de l’odi i dels processos de radicalització cap als extremismes violents. Per aquesta raó, és important conèixer els paràmetres en què es mou aquest procés i tenir-los en compte a l’hora de pensar tant les polítiques d’acollida de persones estrangeres, com les polítiques de prevenció de l’extremisme violent.


La formació de la identitat i el reconeixement d’un mateix és clau en les etapes de creixement personal. La formació d’aquesta identitat en un context de pluralitat de valors socials -que poden representar fortes contraposicions- i de desigualtat entre persones d’orígens culturals diversos, que damunt del paper tenen reconeguda la igualtat d’oportunitats, pot esdevenir un procés mal resolt, que acabi generant situacions de vulnerabilitat i condicionant la inserció a la societat. Aquesta vulnerabilitat pot esdevenir també un espai per a la incidència dels discursos de les ideologies de l’odi.

 

Inscripcions fins al 10 de maig aquí

 

Organitza i finança: Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, amb el suport del Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de la comarca. 

 

 


Horari
9 a 14 h


Lloc
Masia d’en Cabanyes. Camí Ral, s/n. Vilanova i la Geltrú


Preu
Gratuït, amb inscripció prèvia


  • Stop Als Fenòmens Islamòfobs - SAFI

    Stop Als Fenòmens Islamòfobs - SAFI

Documentació adjunta

Enllaços relacionats