Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Presentació llibre: “El Penedès sota les bombes"

En el marc de l'exposició "Catalunya Bombardejada"


19 de desembre de 2012En el marc de l'exposició "Catalunya Bombardejada", s'ha organitzat la presentació del Llibre “El Penedès sota les bombes (Alt Penedès- Baix Penedès i Garraf). Crònica d’un setge aeri, 1937-1939”, de Ramon Arnabat i David Iñiguez, (Coord.), Adrián Cabezas i David Gesalí.

 

La presentació anirà a càrrec de Jordi Palou, director del Memorial Democràtic; Albert Tubau, Vicepresident de l'Institut d’Estudis Penedesencs, i dels autors: Ramon Arnabat, Adrián Cabezas i David Íñiguez.

 

Sinopsi del llibre:

 

Durant la primavera de 1937 els penedesencs van començar a veure ploure bombes amb impotència damunt les seves cases, fàbriques, camps de conreu, platges, ports, estacions de ferrocarril i carreteres, sense poder distingir en alguns casos quins objectius perseguia l’aviació agressora. Tot i que el front era lluny, a l’Aragó, el perill i les amenaces venien del mar i del cel, dels bombardeigs marítims i, sobretot, aeris.

 

Biografia

 

Ramon Arnabat Mata (Santa Margarida i els Monjos, 1957). Doctor en Història, professor de la Universitat Rovira i Virgili i membre del grup de recerca consolidat ISOCAC. Director del projecte Tots els Noms (El Penedès, 1931–1979), president de l’Institut d’Estudis Penedesencs i autor de diversos llibres i articles sobre la Guerra Civil espanyola. Adrián Cabezas Sánchez (Vilanova i la Geltrú, 1981). Llicenciat en Història i Diplomat en Estudis Avançats en Món Contemporani (UB), col·laborador de l’Institut d’Estudis Penedesencs i autor de diversos treballs sobre la Guerra civil espanyola. David Gesalí Barrera (Barcelona, 1964). Llicenciat en Història, màster en didàctica de les ciències socials (UB) i autor de diferents títols i investigacions sobre l’aviació a la Guerra Civil. David Íñiguez Gràcia (Barcelona, 1971). Doctor en Didàctica de les Ciències Socials i Patrimoni (UB), investigador especialitzat en l’aviació i la Guerra d’Espanya i autor de diversos treballs sobre aquesta temàtica.

 

(Text de l'editorial Cossetània edicions)

 


Horari
19.30h


Lloc
Foment Vilanoví.


  • Llibre El Penedès sota les bombes

    Llibre El Penedès sota les bombes

  • Catalunya Bombardejada

    Catalunya Bombardejada

Enllaços relacionats