Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El grup del Pla Territorial Parcial del Penedès visita les obres del projecte Garraf: camins, patrimoni i natura

Durant la sessió es van fer visites a les obres de Can Travé, el Mirador de Montserrat i el Puig de l’Àliga.


9 d'abril de 2019El Consell Comarcal del Garraf va celebrar el passat dijous, 4 d’abril, la desena sessió del Grup de Treball pel seguiment del Pla Territorial Parcial del Penedès (PTPP), format per grups polítics comarcals, entitats i associacions representatives del Garraf. La redacció d’aquest pla es va iniciar a finals de l’any 2014, amb l’objectiu d’establir un model del territori pels propers 15 anys en tres àmbits: espais oberts, assentaments urbans i infraestructures de mobilitat.

 

Durant la sessió, presidida per Lluís Giralt, Conseller delegat de Medi Ambient, Agricultura i Desenvolupament Territorial, es van fer visites als llocs on s’estan desenvolupant actuacions del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).  

 

La visita es va iniciar a Cubelles, on es faran obres d’adequació i restauració dels jardins de Can Travé, un edifici neoclàssic, amb nombrosos elements escultòrics relacionats amb el món grecoromà i amb la mitologia clàssica, així com diverses espècies vegetals exòtiques.

 

Tot seguit, es va fer una visita a les obres de millora paisatgística i d’adequació del terreny del futur Mirador de Montserrat, a Canyelles. Finalment, els membres del grup van pujar al Puig de l’Àliga, on es farà un mirador en què es podrà observar tota la plana i el litoral del Garraf. Aquesta és una de les sis actuacions del projecte comarcal de la Ruta del Patrimoni.

 

També es va informar sobre l’estat de la Carta del Paisatge del Garraf, que s’elevarà al ple comarcal del proper dos de maig; el Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf, presentat el mateix dijous i sobre els treballs del Pla Territorial Parcial del Penedès. 


  • Visita obres projecte FEDER

    Visita obres projecte FEDER

  • Visita obres projecte FEDER

    Visita obres projecte FEDER

  • Can Travé

    Can Travé